NBA: Nijedan pozitivan slučaj na novim testiranjima

Od 342 igrača testirana na Covid-19 u NBA ‘balonu’ u Orlandu od posljednje objave rezultata 5. kolovoza, nijedan test nije bio pozitivan, objavila je u srijedu NBA liga.

“U slučaju da netko od igrača unutar ‘balona’ bude ima potvrđen pozitivan rezultat na testu, bit će izoliran sve dok mu ne bude odobreno napuštanje karantene prema pravilima koje su donijeli NBA i Udruga igrača”, stoji u priopćenju NBA lige.

U ovom će tjednu biti odigrane preostale utakmice za određivanje pozicija u doigravanju koje će započeti u ponedjeljak, 17. kolovoza.

Vikend je rezerviran za jednu ili dvije kvalifikacijske utakmice za osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji, gdje se za pravo nastupa u tom razigravanju bore četiri momčadi: Portland, Memphis, Phoenix i San Antonio.

Dvije koje završe na osmom i devetom mjestu po učinku u osnovnom dijelu sezone, igrat će jednu ili dvije utakmice. Osmoplasirana momčad treba jednu pobjedu kako bi izborila doigravanje, dok devetoplasirani za plasman u ‘playoff’ treba ostvariti pobjede u oba moguća dvoboja.

Komentiraj