PUPOVAC ‘Glasanje o odboru za manjine odgođeno dok se ne stišaju strasti’

Autor:

06.05.2024., Veljun - Celnik SDSS-a Milorad Pupovac na komemoraciji u Veljunu komentirao je slaganje saborske vecine. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da je Klub zastupnika nacionalnih manjina odlučio odgoditi glasanje o izboru članova i predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina dok se ne stišaju nepotrebno izazvane ‘strasti i buka’.

“Na sljedećem zasjedanju Sabora bit će prilika da se taj posao odradi, vjerujem u skladu s odlukom Kluba zastupnika nacionalnih manjjina i svih koji u njemu surađuju i donose strateške odluke o svom djelovanju, a među njima je i odluka o Odboru i predsjedniku Odbora“, rekao je Pupovac uoči otvorenja Srpskog kulturnog centra u Osijeku.

Naime, Hrvatski sabor u petak je izabrao sastav svih radnih tijela, samo nije konstituiran Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i još se ne zna tko će biti predsjednik tog odbora.

Predsjednik Kluba zastupnika nacionalnih manjina Vladimir Bilek najprije je izjavio kako im tek predstoje razgovori tko će biti njihov prijedlog za predsjednika Odbora, a nakon toga je zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin poručio da su se dogovorili i da je njihov izbor čelnik SDSS-a Milorad Pupovac.

RASKOL ZBOG PUPOVCA! Bulj: ‘On je nebinarna osoba’; Radin: ‘Ili on ili nitko’

Iz redova Domovinskog pokreta poručili su da su protiv toga da na čelu odbora sjedi predstavnik SDSS-a.

Pupovac je u Osijeku, odgovarajući na upite novinara, rekao kako je Klub zastupnika nacionalnih manjjina, zajedno s ostalim klubovima, odlučio da se odgodi glasanje o izboru članova i predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava, dok se ne stišaju, po njihovu mišljenju, “nepotrebno podignute strasti i buka”.

Na upit novinara bi li prihvatio funkciju predsjednika tog odbora ako se slože ostale stranke, jer je sporan navodno samo Domovinski pokret, Pupovac je rekao kako “ljudi moraju voditi računa da je to stvar Kluba zastupnika nacionalnih manjina, bila i ostala, te voditi računa da svojim porukama i zagovorima ne izazivaju ono što ne treba izazivati i da ne ulaze u područje u koje ne bi trebali ulaziti”.

“To bih rekao za danas. Kada dođe vrijeme za izbor, i ako bude trebalo, reći ćemo i više od toga, a nadam se da da nećemo trebati”, dodao je Pupovac.

UZBUNA U KOALICIJI Penava i Radić traže hitan sastanak s Plenkovićem zbog Sanaderova prijedloga o Pupovcu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.