EU Projekt

Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica

Specifični cilj (svrha) projekta je unapređenjem postojeće web platforme e-zine/portal naciona.hr te izradu web platformi web shopa shop.nacional.hr i web shopa nphoto.nacional.hr; ojačati tržišnu poziciju i povećati konkurentnost poduzeća NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. te povećati vidljivost njihovih usluga (izdavanje digitalnog izdanja tjednika Nacional i autorskih fotografija), što će dovesti do rasta prihoda, te u konačnici, u skladu s svrhom (ciljem) Poziva “WWW vaučeri za MSP-ove”, podržati razvoj informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Predloženi projekt “Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica” obuhvaća tri (3) domene (nacional.hr – portal/ezine, shop.nacional.hr web shop s digitalnim izdanjima tjednika Nacional i nphoto.nacional.hr web shop s autorskim fotografijama u vlasništvu Nacional news coorporation d.o.o.) i podrazumijeva izradu, unapređenje, redizajn i optimizaciju postojeće web stranice prijavitelja nacional.hr odnosno izradu novih web shopova shop.nacional.hr i nphoto.nacional.hr, što će omogućiti veću vidljivost usluga prijavitelja, povećanje konkurenotsti i brži gospodarski rast.

Poduzeće NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. posluje na tržištu izdavačkoj djelatnost (J58.1), odnosno tiskanje časopisa i drugih periodičnih časopisa, knjiga i brošura, glazbenih djela i rukopisa, karata i atlasa, plakata, igraćih karata, reklamnih kataloga, prospekata i drugih tiskanih oglasa, djelovodnika, albuma, dnevnika, kalendara, poslovnih obrazaca i drugih tiskanih trgovačkih stvari, papirne robe za osobne potrebe i drugih tiskanih stvari. koje ima zabilježeni kontinuirani rast u Republici Hrvatskoj zahvaljujući kontinuiranom kvaliteti izvršenih poslova i marketinškom rastu, dok NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. također ima mogućnost ponude novih autorskih i srodnih sadržaja kojim se ostvaruju troškovne prednosti u odnosu na konkurenciju. Projektno ulaganje odnosi se na izdavačkoj djelatnost (J58.1).

Unapređenjem postojeće web platforme i izradom novih web platformi, poduzeće planira ojačati tržišnu poziciju i povećati konkurentnost jačajući prisutnost na tržištu te povećati vidljivost svojih usluga (specifični cilj (svrha) projekta), te u konačnici, u skladu s svrhom (ciljem) Poziva “WWW vaučeri za MSP-ove”, podržati razvoj informacijskog društva u Republici Hrvatskoj.

Sam projekt osmišljen je kao implementacija web rješenja koje će omogućiti jednostavan, brzi i intuitivan način alokacije resursa prijavitelja, čime će prijavitelj ostvariti daljnju optimizaciju troškova i posljedično povećati prihode. Istodobno, korisnicima će se pružiti najbolje iskustvo pregleda e-zine portala novosti, kupovine, pregleda i upravljanja sadržajem digitalnog izdanja tjedne tiskovine Nacional odnosno kupovinom licenčnih prava na autorske fotografije u vlasništvu Nacional news coorporation. Planiran je kompletan grafički redizajn stranice u svim vizualnim elementima kako bi ojačali brend priavitelja i ujednačili vizualni identitet vozila prijavitelja i cjelokupne web lokacije. Osim toga, nužno je implementirati kompletan CMS sustav kako bi zaposlenici prijavitelja mogli ažurirati novosti na e-zineu/portalu, ažurirati nova digitalna izdanja tjednika Nacional i upravljati korisnicima, njihovim pravima i dostupnim izdanjima odnosno ažurirati fotografije.

Konačno, potrebno je napraviti kompletnu optimizaciju web mjesta za pretraživače, implementirati moderne sigurnosne tehnologije poput SSL certifikata te napraviti prilagodbu za mobilne telefone i tablete (tzv. “responzivna stranica”). Optimizacijom web stranice će se provesti analiza konkurentnosti i pozicioniranja virtualnog tržišta, profila kupaca i trendova pretraživanja, provesti će se web analitika i analiza preglednosti i upotrebljivosti weba te će ovo možda najviše utjecati na očekivani rast prihoda provedbom projekta te jačanje tržišne pozicije i veću konkurentnost prijavitelja.

Web stranica mora pružiti maksimalno korisničko iskustvo klijentima sa smanjenim vizualnim i motoričkim sposobnostima, što će se postići korištenjem aktualnih web tehnologija te metodama kao što su alternativni tekstovi za fotografije, mogućnost korištenja tipkovnice umjesto miša te odgovarajućim “tekst-u-govor metodama.”

Naziv projekta: Jačanje tržišne pozicije NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o. unapređenjem i izradom poslovnih web stranica

Ime korisnika: NACIONAL NEWS CORPORATION d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta: 120.000,00 HRK

Iznos koji financira EU: 84.000,00 HRK

Trajanje projekta: 15. 05. 2019. – 25. 07. 2019.

Pogledati više na: WWW vaučeri za MSP-ove

Kontakt osoba: Berislav Jelinić, [email protected]

Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost Nacional News Corporation d.o.o.