Glasovac o velikoj lijevoj koaliciji: Sad je najvažnije mobilizirati što veći broj građana

Autor:

Photo: Nova TV/Screenshot

Postignut je dogovor ukupno 10 stranaka, zajedno su zaključili da idu u veliku koaliciju lijevih i stranaka centra pod nazivom Za bolju Hrvatsku. Pričalo se i o prosvjedu koji je zakazan za 23. ožujka, od toga i dalje ne odustaju iako će se Sabor najkasnije raspustiti do 22. ožujka. Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a, otkriva o čemu se razgovaralo na današnjem sastanku.

Danas su započeti razgovori o zajedničkom izlasku na izbore. Zaključak današnjeg sastanka je da postoji volja da se zajedničkim snagama odupremo HDZ-ovu vođenju Hrvatske i da Hrvatskoj ponudimo bolju perspektivu. To, naravno, mora proći sva naša stranačka tijela. Zasad se još nije govorilo o modalitetu, znači s kim će se izlaziti na izbore u kojoj izbornoj jedinici, a još manje o mjestima na izbornim listama”, pojasnila je Glasovac za Dnevnik Nove TV.

Zna se i kada će biti spremne liste za izbore.

“Ja vam mogu govoriti o SDP-u. Naš postupak za predlaganje kandidata općinskih, gradskih i županijskih organizacija završava 15. ožujka, a mi smo ga započeli prije nekih mjesec dana. Mi smo već u srpnju imenovali naše koordinatore za 10 izbornih jedinica koji od ljeta rade na terenu i pripremaju stranku za izbore. Predstavili smo u prethodnih godinu dana brojne politike”, otkrila je.

Još se ne zna koliko su spremni ustupiti drugim strankama ljevice.

“Mi nismo o tome razgovarali, odgovor na to pitanje mora pričekati. Svaka je suradnja kompromis s više strana. Mi smo sada fokusirani i na organizaciju velikog prosvjeda koji se održava u brojnim gradovima 23. ožujka i tu zapravo želimo produbiti našu komunikaciju s našim građanima i pokazati da je građanima dosta korupcije, urušavanja neovisnih institucija, zatiranja demokracije i sve lošijeg standarda”, rekla je i dodala da je u ovom trenutku najvažnije mobilizirati što veći broj građana.

Socijaldemokrati su izostali s liste. “Oni ne sudjeluju u organizaciji prosvjeda”, poručila je.

Oporba obznanila: Ovih 10 stranaka zajedno izlazi na izbore. ‘Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku’

Žene na listama

HDZ se proziva jer im mali broj žena nose liste.

“Mi smo 2020. izišli na izbore kao jedina stranka koja je imala zip sustav. To znači da ne samo da su žene bile zastupljene na listama nego su bile i ravnomjerno raspoređene pa je naš klub u Saboru oformljen tako da ga pola čine zastupnice, a pola zastupnici. Ja sam uvjerena da od toga standarda koji smo nametnuli ne smo u našoj stranci nego i u političkom prostoru Hrvatske nećemo odustati ni na ovim izborima”, poručila je za Dnevnik Nove TV.

Nije htjela otkriti hoće li ona biti nositeljica neke liste.

“Ja to ne znam, ja sam u ovom trenutku koordinatorica 9. izborne jedinice i dat ću sve od sebe da polučimo što bolji rezultat”, zaključila je.

Za koga ćete glasati na parlamentarnim izborima?

Učitavanje ... Učitavanje ...
OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.