IPAK NIJE GOTOVO? Još nisu ni krenuli Bartulica već oponira Plenkoviću

Autor:

15.05.2024., Zagreb - Na konferenciji za medije odrzanoj u Saboru o aktualnim temama govorio je zastupnik Domovinskog pokreta Sjepo Barulica. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su u utorak iz HDZ-a poručili da je gotova kadrovska križaljka, a uoči sutrašnje prve sjednici novog saziva Sabora, s tim da je sve gotovo ne slaže se u potpunosti Stephen Nikola Bartulica iz Domovinskog pokreta, koji kaže da predstoji još puno posla.

“Očekujem da će se pregovori nastaviti u dobrom smjeru. Upozorio bih na koalicijske sporazume u drugim zemljama, npr. u Njemačkoj to je dokumenti na 177 stranica”, rekao je Bartulica.

Ostaje nam još jako puno posla i ne očekujem da će se brzo doći do dogovora. Trebat će nam još dosta vremena kao što to bude u drugim zemljama”, rekao je.

Smatra nemogućim da se već u petak izglasa nova vlada. “Konstituiranjem Sabora kreće rok od 30 dana i mislim da ćemo još pričekati s koalicijskim sporazumom“, kaže.

Na novinarski upit hoće li dignuti ruku za vladu ako u koalicijski sporazum ne uđe ono što su tražili, Bartulica je rekao da ne može odgovarati na hipotetska pitanja.

“Ja sam razborit političar, ne isključujem neke mogućnosti, kao i uvijek ću slijediti svoju savjest i tako glasovati. Poručujem Plenkoviću ako misli da može tako olako odbacivati ovo što tražimo, sa mnom neće tako lako igrati“, rekao je.

HRVOJE KLASIĆ ‘Gdje je ta opasnost od komunizma? Bartulica ne zna kako se živjelo u Jugoslaviji’

‘Kao Hrvat iz Amerike na kraju ću tražiti zaštitu američkog veleposlanstva’

O izjavi premijera Andreja Plenkovića da neće biti istrage o pandemiji ustvrdio je da, ako Plenković želi transparentnu Vladu i ne boji se istine, ne vidi što je tu sporno.

Bartulica je pozdravio što je Plenković rekao da rodna ideologija nije sporna u HDZ-u, poručivši kako očekuje da se u skladu s time njegov prijedlog izmjena Zakona o državnim maticama koji nije upućen u proceduru u prošlom sazivu uputi u proceduru u sljedećem razdoblju.

Pozdravio je i prihvaćanje inicijative o osnivanju muzeja za žrtve totalitarnih režima i očekuje da će se pregovori sa HDZ-om nastaviti u dobrom smjeru.

“Ima još jako puno sadržaja koji treba definirati, Plenković ima zadovoljenu formu, znamo tko čini većinu, a o sadržaju još ostaje jako puno posla“, dodao je.

NOVA VLADA Dodano još jedno ime na popis Plenkovićevih potpredsjednika

Istaknuo je kako građani očekuju da isporuče ono što su govorili i da stav Domovinskog pokreta oko ideoloških pitanja nije ništa novo.

Osvrnuo se na izjave vezane za njegovu ulogu u hrvatskoj politici i  da je američki špijun.

“Prije se plasirala teza da je Domovinski pokret produžena ruka Rusije, a sada izgled da Amerikanci vode kolo, kao da čekam svako jutro upute iz Bijele kuće što ću govoriti”, rekao je.

Napomenu je i kako se u jednoj kolumni poziva da se vrati “odakle je došao”.

To je poziv na linč, postavlja se pitanje ako se nešto meni dogodi ili mojoj obitelji tko bi odgovarao, možda ću trebati na kraju tražiti zaštitu američkog veleposlanstva u Zagrebu ako Hrvati iz Amerike ovdje nisu dobrodošli i njihove ideje“, rekao je.

OTIMANJE UTJECAJA ‘Predviđam smrt DP-a. Andrej Plenković nas je obmanuo! Žurilo mu se složiti većinu…’

Nitko nije iznad javne kritike pa ni Novosti

Oko financiranja tjednika Novosti ustvrdio je pak da se diže moralna panika. “Jedna moralna panika”, rekao je Bartulica.

Smatram da nema svetih krava u liberalnoj demokraciji, nitko nije iznad javne kritike pa ni Novosti, pogotovo ako dobivaju izdašne novce iz proračuna. Završeno je vrijeme da se nekima ne može uputiti kritika“, rekao je.

Dodao je da se novinari iz Novosti, ako su vrijedni, nemaju čega bojati i možda će biti najtiražnije novine na tržištu.

“Pojedinci iz pregovaračkog tima HDZ-a daju proturječne izjave, Anušić kaže da smo razgovarali o Novostima, Plenković da nismo. Dečki se trebaju prvo sami dogovoriti prije nego što možemo nastaviti”, zaključio je Bartulica naglasivši da je važno zadržati dignitet procesa i da građani trebaju transparentno znati što se odvija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 2 tjedna

Trebalo bi ga lijepo zamoliti neka otplazi pod kamen ispod kojeg je i doplazio. Hrvatska je stvorena na temeljima antifašizma a on je ostatak odnosno rudimentalno smeće proizašlo iz ideologije poražene NDH.