RADIĆ NEĆE U VLADU! Penava: Naša tri ministra su Ivan Šipić, Josip Dabro i Ante Šušnjara

Autor:

23.04.2024., Zagreb - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava odrzao je konferenciju za novinare. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slavko Midzor/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u srijedu održava konferenciju za medije na kojoj će predstaviti buduće ministre u Vladi.

Mario Radić ranije je rekao da neće biti ministar u Vladi, a nije htio odgovoriti na pitanje hoće li biti zastupnik u Saboru. “Ja neću biti u Vladi, to vam mogu reći. Ja nikada nisam rekao da ću biti ministar u Vladi, pomoći ću puno, biti ću koordinator za demografiju”, rekao je Mario Radić.

“Imali smo opsežne pregovore i usuglašavanja tri dokumenta: koalicijski sporazum, ustrojstvo zakona o ustrojstvu vlade i program vlade. Došli smo rješenja koja su vrlo bliska, ostalo je proći još par detalja”, rekao je Radić novinarima upitan o pregovorima, no nije htio precizirati koji su to ‘detalji’.

Potvrdio je i kako su se usuglasili oko članova vlade i ministara, rekavši da će predsjednik stranke Ivan Penava predstaviti DP-ove članove vlade danas nešto kasnije na konferenciji za novinare. Na pitanje je li mu poznato da je brat Ante Šušnjara, koji se u medijima spominje kao DP-ov ministar gospodarstva, bio direktor u PPD-u, Radić je uzvratio da je on tamo bio zaposlen prije sedam godina. “On vodi obiteljsku tvrtku već sedam godina”, ustvrdio je Radić.

Upitan je li problem što je on (Radić) dio svojih vlasničkih udjela prenio na Šušnjara, Radić je rekao: “On je odvjetnik u našoj stranci, sve je to normalni proces koji ide”. O tome hoće li se glasati o vladi u petak ili ne rekao je da će se to ‘još vidjeti’.

Konferencija:

Penava je na početku pressice rekao da je prvi resor u kojem će DP imati ministra biti Ministarstvo demografije i useljeništva. Ministar će biti Ivan Šipić.

Domovinski pokret će voditi i ministarstvo poljoprivrede, a na čelu tog resora će biti Josip Dabro.

Zatim je rekao da će treće ministarstvo za koje će biti nadležni DP biti Ministarstvo gospodarstva, a vodit će ga Ante Šušnjara.

Šipić je iz Dalmacije, Šušnjara iz Slavonije, a Dabro iz Zagreba zbog čega su “ispoštovane tri najvažnije regije”, rekao je Penava.

“Četvrti ministar, kao potpredsjednik vlade, bit će bez resora. Imat ćemo i potpredsjednika Sabora”, rekao je.

“Ivan Radić je bio u užem odabiru, ali bilo je tu i drugih imena. Radić neće biti zastupnik, stavio je svoj mandat u mirovanje”, dodao je.

Penava se osvrnuo na Šušnjara kao ministra: “On je jedan od osnivača DP-a, po struci je pravnik i vrlo uspješan čovjek. Slučaj je htio da to bude Šušnjar iz aspekta prelaza prava Radića”, kazao je Penava.

“On nije bio vlasnik i nije prebacio na njega prava koja ima nego samo vlasničku moć”, dodao je.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.