VI BIRATE! Ideološka kolonizacija ili lov na fotelje? Bartulica ili Dabro? Glasajte

Autor:

Patrik Macek, Davor Puklavec/PIXSELL

Stigli smo do novog izdanja Uj Fuja Radio Nacionala, vaše omiljene kulturno-umjetničke ozbiljne emisije koja vam svakog petka donosi crème de la crème izjava raznih političkih gorostasa s ovog našeg malog područja.

Došlo je vrijeme i da proglasimo prošlotjednog pobjednika. Bili su tu Andrej Plenković o opoziciji, Zoran Milanović koji je izgubio izbore, Peđa Grbin o Plenkiju, Nino Raspudić o promjeni strana, Nina Obuljen Koržinek, Marijan Pavliček. Strašan izbor. Ali – vi ste ipak odabrali – pobjednik je – Andrej Plenković!

Prije nego krenemo s najfriškijim nominiranima, podsjetimo se ponovno kako sve ovo funkcionira. Mi vam petkom damo par izjava tjedna, bile vam drage ili ne. I ovog tjedna imate priliku odabrati izjavu iz našeg ciklusa/cirkusa – za početak preslušate i glasate na dnu ovog članka sve do sljedećeg petka u 10 sati. Zahvaljujući vašim glasovima, naši tjedni pobjednici idu u daljnja pripetavanja, sve do velikog finala!

1. Marko Milić o povjerenju

Ova odluka predstavnika manjina nije stvar pritiska ucjena, nije plod pritiska i slučajnosti, rezultat je povjerenja koje predstavnici manjina imaju prema jednom čovjeku – on se zove Andrej Plenković.

 

2. Ivan Anušić o druženju

Što se tiče fotografija, već je rečeno, bio sam pozvan na krizmu. Ja i Dabro se poznajemo 20-ak godina, politika i prijateljstvo se kod mene ne miješaju, ali naravno da smo razgovarali neformalno, komentirali.

 

3. Stephen Bartulica sretnik

Ideološka kolonizacija Hrvatske će prestati. Ono što vidimo već duže vrijeme, neće se više nastaviti. Svaki sadržaj koji upućuje na rodnu ideologiju ili pokušaj da se indoktriniraju djeca u školstvu će nestati.

 

4. Peđa Grbin o koaliciji DP/HDZ

Kada ti je glavna poveznica novac, onda boljeg ljepila od toga nema. Nema boljeg ljepila od financijskog interesa.

 

5. Josip Dabro o tome hoće li tražiti fotelju u ministarstvu demografije

To je ta nekakva zamka, mi nismo lovci na fotelje. Demografija, to je jedna ozbiljna stvar. Demografija je i gospodarstvo i poljoprivreda i financije…

 

6. Petko Rankić u Skupštini RS

Debeli, sjedi na mjesto!
Zorane, sjed’ na mjesto!
Ja mislio vi kažete meni, a ja baš smrš’o…
Hvala!

 

7. Zoran Milanović o suradnji s Plenkovićem

Čekam Plenkovića da vidim kaj će napravit. Tresem se u tišini. Život ide dalje. Moja suradnja s čovjekom koji se špinči i od prvog dana prijeti, kakva bi suradnja trebala biti, ponizna? Pa mislim…

 

8. Božo Petrov o Možemo!

Što se tiče Možemo!, ja samo mogu reći da, ako ovako nastave, da su najbolji tihi ortak HDZ-a. Možda im on pokosi travu po Zagrebu.

 

A sad – na glasanje!

Tko je vaš Uj Fuj tjedna?

Učitavanje ... Učitavanje ...

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.