Oporba obznanila: Ovih 10 stranaka zajedno izlazi na izbore. ‘Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku’

Autor:

Photo: N1/Ilija Radić

Lijevo-liberalne stranke predstavile koaliciju: SDP, Fokus, IDS, PGS, Reformisti, Centar, Radnička fronta, Stranka s imenom i prezimenom, Glas i HSS

U središnjici SDP-a u utorak popodne održani su sastanci čelništva stranke sa lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata. Razgovarali su o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore te o prosvjedima najavljenima za 23. ožujka.

Deset političkih stranka ljevice i centra postignulo je dogovor o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore o čemu je izvijestio čelnik te stranke Peđa Grbin rekavši da je riječ o koaliciji Za bolju Hrvatsku.

“Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno!”, najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

“Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku, dodao je.

Dalija Orešković optužila je HDZ da je oduzeo građanima pravosuđe. “Moja želja je da kroz koaliciju raspravimo koji su temelji države i kako ih ispraviti.”

Zalaže se za jasna pravila koja jednako vrijede za sve. “Ako tome mogu doprinijeti, ja ću dati sve od sebe.

“Naš zajednički cilj je da smijenimo HDZ i uvedemo red. Naše nesuglasice smo ostavili po strani”, kazao je Ivica Puljak.

Čeka nas puno dogovora i pregovora, ali idemo zajedno mijenjati Hrvatsku”, dodao je Grbin.

Ostaje otvoreno što s Možemo…

Čelnik SDP-a najavio je da razgovori o mjestima na izbornim listama slijede u idućim danima.

Osvrnuo se i na točkastu koaliciju s Možemo!.

“Mi ćemo razgovarati i o tome i o nastupu u pojedinim izbornim jedinicama. Dok razgovori ne završe nećemo to komentirati”, rekao je Grbin, javlja N1 televizija.

“To što smo danas dogovorili je načelni stav i vrlo jasan, ono što je naša dužnost i naša obaveza, a to je da zajedno idemo mijenjati Hrvatsku”, istaknuo je

Osim SDP-a na sastanku su bili Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

 

MICANJE HDZ-a Na Iblerovom trgu razgovori SDP-a i lijevo-liberalnih stranaka

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 mjeseca

Preporučio bih Veli Peđi da ne muti sa NEMEŽEMO. Oni su sekta financirana iz vanjskih izvora i faktor destabilizacije društva.