MICANJE HDZ-a Na Iblerovom trgu razgovori SDP-a i lijevo-liberalnih stranaka

Autor:

Zagreb, 05.03.2024. - U sjedištu SDP-a na Iblerovom trgu u tijeku su razgovori SDP-a i predstavnika lijevo-liberalnih stranaka. Na fotografiji Anka Mrak Taritaš, Dalija Oreškoviæ. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

U središnjici SDP-a održavaju se sastanci čelništva stranke s lijevo-liberalnim strankama, osim Socijaldemokrata, o načinu izlaska na predstojeće parlamentarne izbore te o prosvjedima najavljenima za 23. ožujka.

Čelnik SDP-a Peđa Grbin pozvao je na sastanke kolege s kojima je 17. veljače prosvjedovao na Markovom trgu, a u tijeku je razgovor s predstavnicima devet manjih parlamentarnih stranaka o eventualnom formiranju nacionalne koalicije.

Kasnije se na Iblerovom trgu očekuju i predstavnici Možemo! te će svi zajedno razgovarati o pripremi prosvjeda u pet gradova, najavljenim za 23. ožujka.

Na Iblerov trg stigli su – Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

PROKUŠANA EKIPA HDZ Na izbore izlazi sa starim koalicijskim partnerima

Uoči sastanka kratke su izjave dali Beljak, Mrak Taritaš i Orešković poručivši kako je potreban dogovor s glavnim ciljem – micanjem HDZ-a s vlasti, a pritom im nije važno na kojem će mjestu biti na izbornoj listi.

“Očekujem da ću imati priliku u kampanji dati sve od sebe, pa kad je već Vladimir Šeks rekao da sam zmija otrovnica koja šiklja otrov iz šupljih zubi, da mu to i pokažem. I to je ono što na sastanku tražim – tražim priliku da točno to napravim”, rekla je tako Orešković.

Različito gledaju na to što danas na razgovorima nema Socijaldemokrata, pa tako Beljak misli da su trebali biti na sastanku, ali “ne želi ulaziti odnose drugih stranaka”, a Mrak Taritaš i Orešković imaju “razumijevanja” za to što ih nema.

Orešković je podsjetila da su Socijaldemokrati nastali odlaskom ljudi iz SDP-a te dodala da “razumije kolege iz SDP-a koji su rekli da svatko ide svojim putem“.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.