Plenković objavio: Izbori za Sabor prije europarlamentarnih, ovo će biti nositelji lista

Autor:

19.2.2024., Zagreb - Premijer Andrej Plenkovic dao je izjavu za medije nakon sjednice sireg Predsjednistva HDZ-a. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

U Zagrebu je u ponedjeljak održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a nakon čega će izjavu za medije dati predsjednik stranke i Vlade Andrej Plenković.

“Donijeli smo ključne odluke kad je riječ o raspuštanju sabora i sljedećim izborima. Izbori za sabor će se održati prije EP izbora, drugo je da će ovo biti zadnja sjednica prije raspuštanja, treća je da će izvještajni sabora HDZ biti održan 17.3. Glavni tajnik stranke bit će šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Kabok”, objavio je.

Objavio je nositelje lista.

“Ja ću nositi izbornu listu u 1. jedinici, Jandroković u 2. , Stričak u 4., Anušić u 4., Piletić u 5., Božinović u 6., Medved u 7., Butković u 8., Malenica u 9., Bačić u 10. U 11. će listu nositi Zvonko Milas.”

Partneri su upoznati s današnjim odlukama i podržali su ih, kazao je premijer kao i da će najkasnije do 22. ožujka biti raspušten Sabor.

“Nastavit ćemo s konceptom točkaste koalicije. HDZ-ov potencijal je takav da vjerujemo da ćemo ostvariti najbolji i najuvjerljiviji rezultat, a da će nam u formiranju većine pomoći naši dosadašnji partneri”, kazao je Plenković.

“Zadnji rezultata HDZ-a bio je najbolji rezultat u povijesti HDZ-a po ovom sustavu. Naša ambicija je da ponovimo naš rezultat i idemo ne po pobjedu nego po povjerenje građana na temelju postignuća”, kazao je.

Opleo po oporbi

Desne opcije kao partneri? “Naši su partneri oni koji su sad s nama, a oni koji nas vrijeđaju i koji su se pokazali politčki nezreli nisu naši partneri.”

“Mi gledamo na hrvatske građane i interes Hrvatske, na gospodarstvo, na veće plaće i mirovine, naš fokus je na hrvatskom narodu. Mi se političkim protivnicima čiji se narativ svodi na riječi ‘korumpirani izdajnici’, sve što su osmislili u zadnjih osam godina, mi s e s njima ne opterećujemo”, kazao je Plenković o oporbi.

Osvrnuo se i na VAR aferu koja potresa Hrvatski nogometni savez (HNS). “Vlada se ne miješa u suđenje ni u VAR sobe. Naša politika prema hrvatskom sportu je politika podrške.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 3 mjeseca

Zanimljiva objava, Izbori prije Europarlamentarnih...???!!! OPORBA NA APARATIMA ili naglo ostvarena želja? Ili je Grof Plenkoschefski dobio signale iz Bruxellesa pa može napustiti brod koji tone??? Uvjeren sam da je to trik kojim se želi onemogućiti okrupnjavanje "oporbe" jer im tako usitnjena i posvađana odlično odgovara. Zašto sam napisao da su oporbenjaci na aparatima.. zato jer je grof Plenkovitz odlučio UČVRSTITI VLAST, no sada preostaje da TO objasni PrH ili će to napraviti INTIMNO VAN MEDIJA I JAVNOSTI UZ KAVICU I ROŠTILJ ili će se POSVADITI JAVNO. I HDZ I OPORBA SU U PREDIZBORNOJ KAMPANJI, svi se kese, pokazuju nova zubala koja su skupo plaćena novcem poreznih obveznika a isti ti porezni obveznici nemaju šanse ni popraviti zube na pravi način. Naravno ni oporba ni pozicija ne zarezuje nas male birače ni pola posto, realno hebe im se za nas i državu. Svi žele VLAST I SAMO VLAST a nitko ne želi biti SLUGA NARODU. Pitanje je kako to HDZ vidi... po mom skromnom mišljenju oni vide samo i jedino svojih 220000 povlaštenih persona i tisuće novokomponiranih "branitelja" i barem 500000 osoba iz BiH koje su zadužili do smrti. Oporba u ovakvom posvađanom obliku sa hrpu mesija i predsjednika i voljenih vođa nije oporba, već skup avanturista koji imaju kao cilj ne vlast već četiri godine mirnog kenjanja u Saboru.

Avatar photo
Puhovski o izborima: ‘Jednog datuma HDZ se boji, a najviše bi im odgovarao…’ - Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske

prije 3 mjeseca

[…] Ipak, kaže, ne vjeruje da će se to dogoditi. […]