DIO HDZ-OVACA STRAHUJE ‘Mogli bismo popušiti izbore gore nego 2000.’

Autor:

12.02.2024., Zagreb - Davor Bozinovic, Andrej Plenkovic i Tomo Medved dolaze na sastanak sireg Predsjednistva HDZ-a u srediste Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba u Gundulicevoj ulici. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Nacional otkriva kako u dijelu HDZ-a raste strah da bi zbog imenovanja Ivana Turudića na čelo DORH-a i prosvjeda oporbe mogli izgubiti izbore, ali i kako čak i Plenkovićevi kritičari vjeruju da se to neće dogoditi jer je oporba uspjela mobilizirati desnicu i HDZ-ove birače

“Mogli bismo popušiti izbore gore nego 2000.” Ova znakovita rečenica, koju je prošlog tjedna u jednom privatnom društvu izgovorio jedan od visokopozicioniranih HDZ-ovaca komentirajući rasplet događaja oko izbora suca Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika, najbolje opisuje kakvo je pravo ozračje u vladajućem HDZ-u zbog situacije koju je proizvelo Turudićevo imenovanje, a koja je, po mišljenju mnogih u HDZ-u, nekontrolirano eksplodirala i zatekla vrh stranke na čelu s predsjednikom Vlade i stranke Andrejem Plenkovićem potpuno nespremnog.

Izbori 2000. označili su definitivan kraj desetogodišnje ere vladavine HDZ-a i dolazak lijeve koalicije predvođene SDP-om i Ivicom Račanom na vlast na izborima koji su se održali 3. siječnja 2000. pa se koalicija zvala ‘trećesiječanjska’. Suprotno tezama koje pokušavaju plasirati vrh HDZ-a i pojedinci bliski Plenkoviću, kako subotnji prosvjed oporbe nije uspio te kako je na njega došla tek šačica mahom stranačkih ljudi, što je manipulirajući fotografijama s prosvjeda na svom Facebook profilu pokušao plasirati glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, inače blisko povezan s pojedincima umočenima u niz suspektnih afera, prosvjed je – iako možda ne tako masovan – ipak uspio dovoljno zaljuljati samopouzdanje nekih od vodećih ljudi HDZ-a i onih koji su do sada vjerovali da je Plenković na izborima nepobjediv….

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 mjeseca

Mislim da je strah ekipe oko AP neutemeljen zato jer je sama OPORBA HETEROGENA sastavljena od previše Isusa, mesija, "ratnica", velikih i voljenih vođa itd.... dakle ekipe koja svaka za sebe smatra da je "izabrana voditi državu" a jedva privuku članstvo u svoje opcije. To dokazuju da govori gospođe Benčić i gurua Tomaševića koji dokazuju da ne žive u realnom svijetu već u nekom paralelnom svemiru. Ne znam koliko vremena treba da se oporba konačno osvijesti od te heroinske ovisnosti. SDP sam za sebe nije radikalna ljevica no radikalno je rastrojen i birokratiziran te će u novim uvjetima teško doći do većeg broja glasova jer taj kapacitet Veli Peđa nema. No mnogi stavovi stoje, HDZ svojim ponašanjem prema aferama i potporom državnom i političkom kriminalu itekako govori što misli o "stoci sitna zuba". Ekipa Reformisti, PGS, IDS itd... uglavnom imaju putra na glavi... neki i cijelu kacu... problem je u činjenici da su nevjerodostojni kao oporba jer su dugo vremena podržavali na neki način HDZ. Pitanje izbora: HDZ nema volje raspisati izbore zbog dva razloga U INAT OPORBI, U INAT PRH, U INAT HRVATSKOM NARODU, jer su ONI VLAST i treba im vremena da STOKA SITNA ZUBA MALO POZABORAVI AFERE NAKON ŠTO PROGLASE GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA NJIHOVOG DEČKA TURUDIĆA. Njegov zadatak je ZATAŠKAVANJE I ZABRANE MEDIJIMA I TEROR NAD ISTINOM.