PROBAJTE NEŠTO NOVO Produženi vikend na Lošinju uz najbolje slovenske chefove

Autor:

Lošinj hotels&villas

Slavni slovenski chefovi Tomaž Kavčič, Leon Pintarič i Marko Magajne predstavit će vrhunske kulinarske kreacije u Boutique Hotelu Alhambra i Hotelu Bellevue na otoku Lošinju od 1. do 4. svibnja na enološko-gastronomskom događanju Taste Slovenia

Taste Slovenia jedinstveni je događaj koji okuplja vrhunska imena iz svijeta gastronomije s ciljem približavanja autohtone slovenske kuhinje zainteresiranim posjetiteljima. Ove godine će se održati na Malom Lošinju od 1. do 4. svibnja u uvali Čikat, odnosno u Boutique Hotelu Alhambra i Hotelu Bellevue.

Ovogodišnje zvijezde manifestacije Taste Slovenia su trojica renomiranih slovenskih kuhara Marko Magajne, Tomaž Kavčič i Leon Pintarič koji će svojim jelima i probranim finim slovenskim vinima omogućiti posjetiteljima jedinstveni enološko-gastronomski doživljaj.

U petak, 3. svibnja, posjetitelje očekuje večera od pet sljedova u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra. FOTO: Lošinj hotels&villas, Taste Slovenia

Četverodnevni program ispunjen raznovrsnom kulinarskom ponudom i vrhunskim vinima započinje u srijedu, 1. svibnja, domjenkom dobrodošlice i specijalnom večerom od četiri slijeda u restoranu Bava koju će pripremiti poznati slovenski restoran Galerija Okusov. Uz vinsku kartu obiteljske vinarije Edija Simčiča, gosti će iskusiti jela inspirirana tradicijom i okolišem te spravljena od najkvalitetnijih lokalnih sastojaka.

U restoranu Matsunoki Hotela Bellevue večerom od pet sljedova 2. svibnja posjetiteljima će jela pripremati poznati slovenski chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu.

U svojim jelima Kavčič ističe bogatu tradiciju Vipavske doline, a večeru u restoranu Matsunoki upotpunit će vina Marjan Simčič Domaine. FOTO: Taste Slovenia

Prvi je i dugogodišnji predsjednik slovenske sekcije Jeunes Restaurateurs d’Europe i dobitnik europske nagrade JRE za inovacije 2017./2018. godine. JRE je vodeće strukovno udruženje mladih i talentiranih chefova s ciljem očuvanja umjetničke razine kulinarske tradicije te promicanja i razmjene znanja. Upravo u svojim jelima Kavčič ističe bogatu tradiciju Vipavske doline, a večeru u restoranu Matsunoki upotpunit će vina Marjan Simčič Domaine s dugogodišnjom tradicijom.

U petak, 3. svibnja, posjetitelje očekuje večera od pet sljedova u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Alfred Keller, u Boutique Hotelu Alhambra. Lokalna kulinarska tradicija i srdačna obiteljska hrana restorana Gostilna Rajh iz Murske Sobote stopit će se s vještinama slovenskog chefa Leona Pintariča. Poznata slovenska obiteljska vinarija Movia upotpunit će svako jelo pomno odabranom vinskom kartom.

Boutique Hotel Alhambra proglašen je najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma, a restoran Alfred Keller dobitnik je Michelinove zvjezdice

Zadnji dan, 4. svibnja, u restoranu Bava će nastupiti chefovi Gostilne Rajh i Galerije Okusov, s tri slovenske vinarije, čime će u potpunosti zaokružiti ovu kulinarsku pustolovinu.

Hotel Bellevue smjestio se u čarobnoj uvali Čikat na Lošinju. Poznat je po japanskom restoranu Matsunoki koji se diči spojem tradicionalne japanske kuhinje i svježih mediteranskih namirnica iz lokalnog organskog uzgoja. Ekskluzivni Boutique Hotel Alhambra proglašen je najboljim luksuznim hotelom na Danima hrvatskog turizma, a u sklopu hotela nalazi se restoran Alfred Keller, koji je zbog svoje prepoznatljive kuhinje dobitnik Michelinove zvjezdice. | Članak je nastao u suradnji s Lošinj hotels&villas

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.