‘ZELENO SVJETLO HDZ-U’ Kolakušić: Dobili smo ministre za koje nitko nikad nije čuo

Autor:

4.4.2024., Zagreb - Predstavljanje liste kandidata Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera za I. Izbornu jedinicu na celu s  Mislavom Kolakusicem (Pravo i pravda), za II. Izbornu jedinicu na celu s Tomislavom Josicem (Domovinski pokret) i za VI. Izbornu jedinicu na celu s Igorom Peternelom (Domovinski pokret). Mislav Kolakusic Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Josip Regovic/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava objavio je u srijedu da će tri resora koje je dobila njihova stranka voditi Ivan Šipić kao ministar demografije, Josip Dabro kao ministar poljoprivrede i Ante Šušnjar kao ministar gospodarstva.

Nove ministre Penava je predstavio na konferenciji za novinare u Zagrebu. Dodao je da je dogovoren i četvrti ministar kao prvi potpredsjednik vlade koji će biti bez resora. Također, DP-u pripadaju još jedan potpredsjednik sabora i jedan potpredsjednik vlade.

O svemu se oglasio Mislav Kolakušić, izborni partner DP-a koji ih u posljednje vrijeme žestoko napada zbog dogovora s HDZ-om.

“Domovinski pokret je koalicijom s HDZ-om i Plenkovićem izdao svoje birače, pregovorima s HDZ-om svoj program i temeljna načela, a kadrovskim rješenjima konačno potvrdio da je predao u potpunosti vlast Andreju Plenkoviću. Umjesto ogorčene borbe za suverenistički program i načela vodstva DP-a dobili smo ministre za koje nitko nikada nije čuo, koji nemaju političku težinu i koji nitko neće pitati ništa.

Ne postoji niti jedan promil šanse da konačni rezultati ovakve vlade bude i milimetra drugačiji od onoga što je zamislio Andrej Plenković. Domovinski pokret je prvo odabirom ministarstava, a onda i samih ministara praktički dao zeleno svjetlo HDZ-u da nastavi uništavati Hrvatsku svojim politikama, da nastavi s korupcijom, iseljavanjem i svime onime protiv čega smo svi zajedno ustali i protiv čega smo se borili”, napisao je Kolakušić.

RADIĆ NEĆE U VLADU! Penava: Naša tri ministra su Ivan Šipić, Josip Dabro i Ante Šušnjara

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 6 dana

Nema veze što nisu poznati, najbitnije u svemu tome je da Hrvatski Ministar Školstva, kao i Hrvatski Ministar Demografije bude netko tko ima bar osnovno znanje u biologiji te stoga zna na koji način se ljudski rod razmnožava, kako bi svoje znanje mogao prenijeti djeci i ostalim građanima RH!