NEDOPUSTIVO! Hrvatski veleposlanik: Ovakav čin političkog terorizma u Slovačkoj se još nije dogodio

Autor:

epa11342305 Police officers stand guard near the cordoned-off crime scene where Slovak Prime Minister Robert Fico was shot earlier in the day, in Handlova, Slovakia, 15 May 2024. According to a statement from the Slovak government office on 15 May, "following a government meeting in Handlova, there was an assassination attempt on the Prime Minister of the Slovak Republic Robert Fico. He is currently being transported by helicopter to Banska Bystrica Hospital in a life-threatening condition."  EPA/JAKUB GAVLAK

EPA/JAKUB GAVLAK

Aleksandar Heina, veleposlanik Hrvatske u Slovačkoj, u Dnevniku N1 televizije komentirao je pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.

“Dogodio se strašan čin u jednom malom mjestu, u Handlovi, gdje je bila sjednica Vlade. Fico je izlazeći pozdravljao građane i jedna osoba, muškarac, navodno – kažem navodno jer se policija još nije oglasila, upucao je premijera s nekoliko hitaca. Premijer je hitno helikopterom prebačen u Bansku Bistricu. Nažalost, nema nikakvih novih službenih informacija iz bolnice o njegovu stanju osim što je neformalno potvrđeno da je pogođen s nekoliko hitaca i da je životno ugrožen“, rekao je Heina za N1.

Osvrnuo se i na trenutnu atmosferu u zemlji, navodeći da je sve ova vijest potresla. “Slovačka je šokirana, ne samo političari, nego cijela slovačka javnost. Takav jedan čin političkog terorizma u Slovačkoj se još nije dogodio tako da su svi zgroženi i došlo je do osuda od strane svih političara, neovisno o spektru s kojeg dolaze. Predsjednica je isto osudila čin, navodeći da je ovo nedopustivo i da je ovo napad na demokraciju”, istaknuo je.

Osude su pristigle i od brojnih stranih dužnosnika, uključujući i Hrvatsku. Heina navodi da je sad stanje neizvjesno. “Situacija je krajnje neizvjesna sa zdravljem premijera, zadnje su informacije da je stanje kritično”, zaključio je.

ATENTAT! Slovački premijer ustrijeljen kraj Bratislave, otkriveno tko je pucao? Stižu reakcije: Sljedećih nekoliko sati je ključno

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.