Luka Bol postaje atraktivna nautička destinacija

Autor:

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije čini prve korake prema ambicioznom planu dogradnje luke Bol na Braču

Ove jeseni Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije najavljuje početak radova na prvoj fazi dogradnje luke Bol, projektu koji će značajno unaprijediti infrastrukturu ovog područja. Krajem travnja raspisan je natječaj za odabir izvođača radova, a otvaranje ponuda očekuje se 7. lipnja.

1. faza izgradnje i dogradnje obuhvaća izgradnju luke istočno od postojeće luke, s dužobalnom šetnicom koja će povezati obje luke. Nova luka će imati kapacitet od 150 nautičkih vezova i 50 komunalnih vezova. Ovaj projekt također uključuje izgradnju glavnog lukobrana dužine 210 metara, pontonskih priveza za prihvat plovila te prateće objekte i sadržaje luke.

Vrijednost ove investicije iznosi impresivnih 12 milijuna eura, od čega će oko 4 milijuna eura biti financirano iz Fonda za oporavak. Osim toga, planirana je i druga faza projekta koja uključuje izgradnju katamaranskog pristaništa.

Nova luka imat će kapacitet od 150 nautičkih i 50 komunalnih vezova, a projekt također uključuje izgradnju glavnog lukobrana dužine 210 metara, pontonskih priveza za prihvat plovila te pratećih objekata i sadržaja luke. FOTO: Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije

Financiranje ove faze bit će osigurano iz EU fondova, a očekuje se produženje i sanacija sadašnjeg pristaništa te dogradnja novih 50 metara obalnog pojasa.

Luka Bol trenutno ne može zadovoljiti potražnju kao nautička destinacija, a postat će jedna od najznačajnijih destinacija na Jadranu zahvaljujući ovom ambicioznom projektu.

Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije ističe se svojim dosadašnjim uspjesima i predanim radom na unapređenju infrastrukture i turističke ponude ovog područja. Njihovi napori osigurat će da luka Bol postane nezaobilazna točka na karti jadranske obale, pružajući posjetiteljima i lokalnom stanovništvu kvalitetniju uslugu i iskustvo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.