ČUDNA PRESUDA U SISKU Za 2,1 kg amfetamina i druge narkotike diler dobio rad za opće dobro

Autor:

15.10.2019., Zagreb - Privodjenje Vjeke Sliske na Zupanijski sud u Zagrebu.Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Photo: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Općinski sud u Sisku donio je neobičnu pravomoćnu presudu protiv 33-godišnjeg S.K. za posjedovanje više od 2,1 kilograma amfetamina, 19 komada tableta Ecstasy i nekoliko stabljiki indijske konoplje. Droga je, navodi se u presudi, bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom tržištu.

Iako mu je prvo određena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, sud ju je preinačio i odredio mu rad za opće dobro kojem mu se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada.

Sklopio sporazum s odvjetništvom

Kako piše portal Sisak.info, policija je kod S.K. drogu pronašla početkom srpnja prošle godine u njegovom domu u Mošćenici, mjestu smještenom kraj Petrinje. Kod sebe je imao 5 PVC vrećica ispunjenih amfetaminom pojedinačnih težina 614 grama, 594 grama, 775 grama, 109 grama i 64 grama, ukupne mase 2156 grama.

Osim toga, kod sebe je imao i jednu PVC vrećicu ispunjenu s 19 komada Ecstasyja ukupne težine 12 grama, dok je u dvorištu obiteljske kuće zasadio tri stabljike indijske konoplje, koje su bile visine 11, 10 i 8 centimetara.

Zbog posjedovanja droge završio je mjesec dana u istražnom zatvoru, od uhićenja 6. srpnja do 4. kolovoza 2023. Nakon što je završio sudski spor, određena mu je kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci, no nakon što je sklopio sporazum s odvjetništvom, osuđen je na rad za opće dobro.

Ovo je najveća zapljena ove godine na tom području

Ovakva pravomoćna presuda suda poprilično je neobična s obzirom na to da su pojedinci koji su uhvaćeni s manjom količinom amfetamina, ili čak par grama marihuane, završili iza rešetaka na nekoliko godina.

Portal Sisak.info piše da je na području Policijske uprave sisačko-moslavačke županije cijele ove godine, do kraja travnja, u 17 odvojenih zapljena policija zaplijenila ukupno 42,35 grama amfetamina, a samo kod S.K. policija je zaplijenila 2156 grama, što je 40 puta više amfetamina nego u proteklih 4 mjeseca kod svih drugih.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.