ILEGALNI KLUB U ZAGREBU Zbog droge upali specijalci, sve zabilježile kamere

Autor:

PUZ

Specijalci su Zagrebu upali u ilegalni klub na zagrebačkom Medveščaku i uhitili dva muškarca.

Kako je javila PU zagrebačka, policijski službenici su u suradnji s Državnim inspektoratom Republike Hrvatske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga te nad 58-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje istog kaznenog djela pomaganjem. Objavljena je i snimka upada specijalaca.

Policija navodi kako se sumnja se da je 52-godišnjak, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, kao osoba ovlaštena za zastupanje i predsjednik udruge građana sa sjedištem u Zagrebu, koju je osnovao u cilju zaštite djece, mladeži i obitelji te promoviranja kulture i zdravog načina življenja, suprotno ciljevima udruge od 2019. do sredine svibnja 2024. u prostoru udruge na Medveščaku vodio neregistriranu ugostiteljsku djelatnost-noćni klub te taj prostor stavljao na raspolaganje za trošenje droga većem broju osoba.

Sumnja se da su te osobe u prostor dolazile prema posebnim uputama koje su se dijelile ili osobnim kontaktom ili putem društvenih mreža, a s ciljem izbjegavanja nadzora inspekcijskih službi i policije, s obzirom da su se u prostoru većinom okupljale osobe sklone konzumiranju droga, dok je ulaz u prostor bio ograničen na način poznat samo određenom broju osoba i to tako da je posjetitelje na ulazu dočekivao osumnjičeni 58-godišnjak.

Naime, prema prethodnim uputama 52-godišnjaka, on je obavljao poslove redara i putem sustava video nadzora pratio dolazak osoba, a tek nakon procjene da se ne radi o službenim osobama nadležnim za provođenjem nadzora, zasebno ih je puštao u objekt na način da ih je osobno uvodio kroz više vrata, čime je ulazak u prostor bio omogućen samo ograničenom broju posjetitelja koji su bili upoznati s takvim posebnim načinom ulaska kao i činjenicom da se u njemu može konzumirati droga, priopćila je policija.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.