Sabina Glasovac za Radio Nacional: ‘Neke ljude smo razočarali i platili političku cijenu. I to je u redu, ali…’

Autor:

Radio Nacional

Sabina Glasovac, potpredsjednica SDP-a i potpredsjednica Hrvatskog sabora, gostovala je u petak u emisiji Radio Nacionala “Na vrućem stolcu” gdje je komentirala stanje u SDP-u, ali i nadolazeće parlamentarne izbore.

Sabina Glasovac najprije se osvrnula na riječi građana koji su dali svoj sud o radu i nje, ali i SDP-a. “Mislim da nije ni dobro da svi komentari budu pozitivni. Najgore je kada građani nemaju nikakav stav. Morate buditi nekakvu emociju, čak i ako je ona negativna. Nekako idem tom logikom da se treba izložiti, treba zdušno braniti to u što vjeruješ i biti svjestan toga da će u jednom dijelu javnosti to naići na simpatiju, a u drugom na otpor. Zato postoje političke stranke, politički programi i ideologije…”, rekla je.

Mnogi su rekli da biste bili puno bolji vođa od Peđe Grbina, ali i da ste – malo zločesti. “Ženama često u politici, ako su malo odriješite, znaju se dodati epiteti – ili smo zločeste ili frustrirane ili histerične dok su muškarci u takvim situacijama mahom odlučni vođe. To su ti uvaženi, ustaljeni obrasci kako bi se žena trebala ponašati u životu i u politici. Najvažnije je biti autentičan, ono što jesi i onda – ili jesi ili nisi”, mišljenja je saborska zastupnica.

Radio Nacional

Radio Nacional

Peđu Grbina mnogi ne prepoznaju kao vođu, još manje kao budućeg premijera.

“Činjenično stanje je da smo jednom u desetljeću dolazili u priliku da upravljamo ovom zemljom. Neke ljude smo razočarali i platili političku cijenu za to. I to je u redu. I to je onaj oslabljeni politički kapital u kojem idete u političku utakmicu… Naravno da šanse imaju novi, svježi koji se još nisu dokazali, ali nisu imali priliku možda razočarati povjerenje. Stalno govorimo o tome koliko je taj neki vođa, predsjednik prepoznat i bitan. Dokle god nama rejting i percepcija javnosti bude ovisila o tome kako će ljudi percipirati na mjesto predsjednika, pokazuje još jednu stvar – mi nemamo svoju identifikacijsku karticu, što je to što SDP predstavlja…”, navodi Sabina Glasovac.

Ostatak gostovanja možete preslušati u nastavku…

Grbin: ‘Vidim se kao budućeg premijera’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.