VELIKO NEVRIJEME Stiže jaka kiša, vjetar, grmljavina tuča… Izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku

Autor:

09.03.2024., Zagreb - Kisa ne zaustavlja subotnu setnju centrom grada. Photo: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Mia Slafhauzer/PIXSELL

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu Hrvatske, tlak zraka je u padu, a sredozemna ciklona utječe na vrijeme u Hrvatskoj. U nastavku srijede treba računati na kišu i pljuskove, najprije duž Jadrana i u gorskoj Hrvatskoj, potom i drugdje.

Lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, štoviše, lokalno je moguće nevrijeme, upozorava na to i sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Na snazi je upozorenje i na jak vjetar, koji će dobivati na snazi tijekom dana zbog čega su izdana žuta upozorenja u tri regije.

Na stranici Neverin.hr može se pratiti dolazak nevremena u Hrvatsku, dok se na na stranicama DHMZ-a mogu pronaći podaci o najavljenim oborinama. Ovo su njihove prognoze za hrvatske gradove.

U Zagrebu se kiša očekuje večeras oko 20 sati, a kiše bi u Zagrebu trebalo biti i tijekom četvrtka i petka. Slično vrijeme očekuje se i u Varaždinu.

Kiša bi oko 20 sati trebala početi padati i u Splitu, gdje će poprilično pasti temperatura u odnosu na prošlih nekoliko dana. Nešto kiše bi trebalo biti i u Šibeniku u večernjim satima, isto vrijedi i za Zadar. Na samom jugu, u Dubrovniku i okolici, kiša se također očekuje u kasnim satima srijede.

Stanovnici Rijeke i okolice trebat će biti brži ako dan planiraju provesti na otvorenom. Oko 17 sati se očekuju i prve kapi kiše, koja bi trebala padati većinu četvrtka. Kiše bi trebalo biti i u Puli, ali samo pred kraj dana.

Osijek bi, prema podacima DHMZ-a, danas trebale izbjeći kišne oborine. Bit će nešto naoblake, ali kiša se tu ne očekuje do četvrtka navečer.

U riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji na snazi je žuto upozorenje zbog udara vjetra i grmljavinskih nevremena. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i kninska regija su pod žutim upozorenjem zbog vjetra.

Što se tiče obalne Hrvatske, sve regije su u žutom zbog vjetra. U pojedinim dijelovima Dalmacije očekuje se udari i do 85 km/h…

DHMZ

Nestabilno do kraja tjedna

Četvrtak će isto biti nestabilan, česta će biti pojava kiše i pljuskova s grmljavinom. Duž Jadrana i u područjima uz Jadrana lokalno može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom.

U petak će isto biti povremene oborine, i još k tome će i temperature osjetnije pasti, osobito u unutrašnjosti.

Stabilizacije nema u danima vikenda, no malo će porasti temperature u odnosu na petak.

U nedjelju će biti nešto rjeđa pojava kiše i pljuskova u odnosu na subotu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.