Beljak komentirao tko su najgori HDZ-ovci: Percipiraju ih kao lijeve, a oni onda tumače kako nitko iz oporbe ne valja

Autor:

05.03.2024., Zagreb - Dolazak na sastanak u sredisnjicu SDP-a na koji su pozvani pripadnici devet politickih stranaka od centra na lijevo. Glavna tema je kako se organizirati i zajednicki izaci na izbore. Kreso Beljak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak komentirao je nadolazeće izbore i potencijalne koalicije na ljevici.

Iako nema jasnog dogovora, Beljak tvrdi da će HSS izaći na izbore sigurno u sklopu neke lijeve opcije.

“Nadam se da će doći do suradnje svih stranaka ljevice”

Upitan u kojem bloku bi to moglo biti, odgovorio je: “Potpisali smo određeni sporazum oko zajedničkog nastupa, ali taj sporazum je imao neke točke i uvjete koji su malo zastali. Neću nikoga osuđivati, mi imamo jasan put, a taj je da se pokuša dati sve od sebe da HSS napravi dosta da sruši HDZ. Mi nemamo ni s kim problema i nadam se da će doći do suradnje svih stranaka ljevice.”

Smatra kako je teško pomiriti ambicije, razmišljanja i programe devet stranaka, ali ističe da ih povezuje zajednički cilj – rušenje HDZ-a.

“Političar mora biti sluga građana. Ja sam bio gradonačelnik i nikada nisam vladao, tu sam bio zbog građana, a tako sam se i ponašao. Tako se ponašao i Zoran Milanović, kao i Račan. Tako se ponaša ljevica. HDZ vlada, a to znači da mogu što žele. Tu se podrazumijeva korupcija i lopovluk”, dodao je.

Najbolja opcija? Široka nacionalna koalicija, to je najjači blok

“Zalažem se za široku nacionalnu koaliciju, u svih deset izbornih jedinica. To će sigurno biti najjači blok”, rekao je Beljak za N1 televiziju.

“HDZ će pokušati demotivirati s pričom “svi su oni isti, mi jedini radimo, svi ostali kokodaču”, kazao je.

Potom je dodao:

“Jedna razina je ono što govori Plenković, a druga je ono što govore njegovi mediji, koji pokušavaju preko analitičara koji su percipirani kao lijevi objasniti kako nitko s opozicije ne valja. To su najgori, to su pravi HDZ-ovci.”

Oporba obznanila: Ovih 10 stranaka zajedno izlazi na izbore. ‘Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.