Hugh Grant se politički aktivirao, krenuo u borbu protiv Brexita

Britanski glumac Hugh Grant rekao je kako je razmišljao o formalnom ulaskom u politiku prije parlamentarnih izbora koji će se održati 12. prosinca, ali umjesto toga odlučio je voditi kampanju kako bi  ljudi taktički glasali protiv konzervativne većinu i time zaustavili Brexit. Grant je rekao da je odlučio da je njegova najbolja uloga na izborima “dati podršku taktičkom glasovanju”.

Grant je ušao u kampanju sa svojim istomišljenicima iz Liberalno Demokratske stranke, a rekao je kako će njegova “osobna fantazija” za izbore biti parlament u kojem ni jedna stranka neće imati većinu.  Na pitanje je li razmišljao da se osobno kandidira na izborima, odgovorio je Grant je rekao: “Želio sam pomoći na ovim izborima i to je bila jedina ideja koja mi je pala na pamet. Osobno, mislim da bi se teško nosio s poštivanjem stranačkih naređenja. Mislim da sam možda prestar i previše zadovoljan sobom da bih bio poslušan”.

U kratkom govoru pred simpatizerima Liberalno Demokratske stranke, Grant je rekao da bi glasači trebali “učiniti sve što mogu” kako bi zaustavili konzervativnu vladu. “Ne želim zvučati dramatično – iako biste mogli tvrditi da je to moj posao – ali stvarno mislim da se suočavamo s nacionalnom krizom”, rekao je. “Jednom kada konzervativci izbace iz stranke sve one koji su odgovorni, pristojni ili razumni, ostati će samo oni zbog kojih ne mogu zamisliti vladu zemlje koju volim“.

Komentiraj