DABRO U PROBLEMU Agenciji za plaćanja u poljoprivredi zbog kašnjenja isplata gotovo 200 milijuna eura prijeti gubitak europske akreditacije

Autor:

Pixsell

Iako joj je Ministarstvo financija uplatilo sredstva za isplatu poticaja, Agencija za plaćanja u poljoprivredi dio sredstava još nije isplatila pa je poljoprivrednicima poslana i isprika zbog kašnjenja

Novi ministar poljoprivrede Josip Dabro iz Domovinskog pokreta mogao bi se odmah na početku mandata suočiti s velikim problemom u poljoprivrednom sektoru ako se ostvare najave da bi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju vrlo brzo mogla ostati bez europske akreditacije za isplaćivanje poljoprivrednih potpora, odnosno za isplaćivanje novca iz europskih poljoprivrednih fondova.

Nacional je od više neovisnih izvora dobio potvrdu dramatične situacije u Ministarstvu poljoprivrede i u Agenciji za plaćanja koja se očituje u kašnjenju isplata za izravne poticaje i IAKS mjere za 2023. godinu.

Osim toga, zbog nekih odluka sada već bivše ministrice poljoprivrede Marije Vučković i još uvijek aktualnog ravnatelja Agencije za plaćanja Antuna Vujića, među zaposlenicima te agencije vlada veliko nezadovoljstvo uvjetima rada pa je i to jedan od razloga kašnjenja isplata potpora po Jedinstvenom zahtjevu za 2023. godinu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.