MIRELA AHMETOVIĆ: ‘Brzo će doći do preslagivanja. Već se osjeća da DP-ovci nisu tako vjerni ovom sastavu Vlade’

Autor:

'Definitivno s pokazalo da je bio dobar potez da izbore raspiše za srijedu, jer je porasla izlaznost. Entuzijazam građana narastao je Milanovićevim uključivanjem u kampanju' | Foto: Saša Zinaja/NFoto

NFoto

SABORSKA ZASTUPNICA SDPa i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović govori o novoj vladi premijera Andreja Plenkovića, koaliciji HDZ-a i DP-a te odnosima u SDP-u nakon izbornog poraza 17. travnja

Mirela Ahmetović, saborska zastupnica SDP-a i načelnica Općine Omišalj na Krku, na proteklim izborima na listi SDP-ove koalicije Rijeke pravde osvojila je svoj drugi saborski mandat. U proteklom razdoblju istakla se spremnošću na oštru polemiku s političkim suparnicima, a isti intenzitet političkog rada najavljuje i za mandat koji predstoji. Mirela Ahmetović rođena je 1981. u Rijeci. Diplomirala je na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, a magistrirala društvene znanosti u polju ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. U intervjuu za Nacional analizirala je novu vladu i konstituirani Sabor te odnose u SDP-u nakon izbornog poraza 17. travnja.

NACIONAL: Premijer Plenković izjavio je u petak, nakon što je u Saboru potvrđena nova vlada, da će u ovom mandatu pokušati uspostaviti dijalog s opozicijom. Smatrate li da bi SDP trebao pristati na dijalog s vladajućima?

Podsjećam vas da se SDP i u prošlom mandatu odazvao Plenkovićevom pozivu, ali nismo prihvatili razgovor u četiri oka s obzirom na to da znamo spremnost HDZ-a da ne radi uvijek prema zakonskim i moralnim uzusima.

NACIONAL: Znači, tražite razgovore pred kamerama?

Ne, tada smo pristali na zajednički sastanak s cijelom oporbom što Plenković nije prihvatio. Spremnost SDP-a na razgovor nije upitna. Spremni smo za transparentne razgovore na korist hrvatskih građana.

NACIONAL: Ocijenite, molim, novu vladu.

Ako je suditi po kadrovskim rješenjima, naredno razdoblje bit će nam jako „veselo“. Ne mogu se oteti dojmu da je novi koalicijski partner bio zbunjen i u vlastitim pregovorima o kandidatima za ministre. Iz Domovinskog pokreta davali su oprečne izjave. Vjerojatno ćemo svjedočiti i preslagivanjima te vlade, što je disciplina koju je Plenković odavna doktorirao. I u petak se osjetilo da partneri iz Domovinskog pokreta baš i nisu tako vjerni ovome sastavu vlade. Mislim da smo dobili kostur koji će se u narednom vremenu izmijeniti, možda čak i vrlo brzo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 tjedna

Nisam izgleda jedini koji tako misli. Radi se o nečem neprirodnom kada je riječ o sastavu Vlade Andreja Plenkovića, nešto slično kapetanima u mafijaškim obiteljima. O da postoje i neprirodne pojave i u tzv ljevici, na primjer SDP nema veze sa socijaldemokracijom a sekta Nemežemo još i manje. No ova godina biti će i turbulentna i veoma zanimljiva u političkoj sceni i među glumcima.