KRIMINAL U DINAMU: Zajec i nova vrhuška kluba spremaju tužbu protiv Mirka Barišića zbog ogromne otpremnine Vlatki Peras

Autor:

Pixsell

UNATOČ OPTUŽNICI ZBOG SUMNJE da je sa Zdravkom Mamićem oštetila Dinamo, nova vrhuška NK Dinama morat će se dobro pomučiti da smijeni Vlatku Peras bez da Dinamo to skupo plati, a kao glavnog krivca za tu situaciju vide donedavnog predsjednika Mirka Barišića

Vlatka Peras, predsjednica Uprave GNK Dinamo i dugogodišnja najbliža suradnica osuđenog i odbjeglog Zdravka Mamića, koncem prošlog tjedna još jednom se uspjela othrvati pokušaju da je smijeni novi predsjednik kluba Velimir Zajec i garnitura koju je doveo u Dinamo nakon nedavno održanih izbora.

Vlatka Peras je u prethodnom razdoblju sebi uspjela stvoriti komotnu poziciju na kojoj je njena smjena gotovo nemoguća bez da joj Dinamo u potpunosti isplati plaće sve do ožujka 2027. godine – po procjenama, radi se o iznosu od 300 do 500 tisuća eura – a na ovaj proces ne utječe čak i ni optužnica koja je protiv nje nedavno podignuta zbog sumnje da je s Mamićem oštetila klub za najmanje 72 tisuće eura.

Nacional je proteklog petka, nakon što je održana sjednica Izvršnog odbora kluba na kojoj se raspravljalo upravo o mogućoj smjeni predsjednice Uprave, doznao detaljne planove obiju strana u ovom sporu unutar trenutno najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba.

“Ona će biti smijenjena prije ili kasnije, a radimo na tome da ostane i bez funkcije i bez otpremnine”, tvrdi jedan sugovornik blizak vodećoj garnituri Dinama.

“Ne, Vlatka Peras ne namjerava pristati ni na najmanji kompromis. U postupku koji se protiv nje vodi nakon podizanja optužnice neće proći loše, jer nije sama sudjelovala u malverzacijama te je šteta počinjena Dinamu vrlo brzo nadoknađena, a morat će se dobro pomučiti da je smijene – još više da na njeno mjesto instaliraju nekog drugog”, uzvraćaju sugovornici vrlo bliski Vlatki Peras.

No iz Dinama Nacional je doznao novi razvoj događaja: vladajuća garnitura priprema podnošenje tužbe protiv donedavnog dugogodišnjeg predsjednika kluba Mirka Barišića upravo zbog ugovora po kojima su Vlatki Peras, ali i brojnim njenim prethodnicima u Upravi, zajamčene neuobičajeno visoke otpremnine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.