BOLJE ROBOT, NEGO ROB Otkrivamo vam svijet sofisticiranih vrtnih alata i robota koji rade, dok vi odmarate

Autor:

Promo

Savršen travnjak traži vaše vrijeme i posvećenost. U proljetnim mjesecima i u rano ljeto travu treba kositi jednom tjedno kako biste potaknuli rast i dobili gustoću te suzbili korov.

Preskočite li košnju, kod iduće će trava biti previsoka, narast će korov – što znači dodatni posao, a i izgledat će neuredno – ni blizu engleskom travnjaku o kakvom sanjate.

Osim toga, redovita i česta košnja ključna je kod malčiranja – najekonomičnijeg, najkvalitetnijeg i najekološkijeg načina prihranjivanja travnjaka – štedite novac jer ne kupujete gnojivo, štedite i vrijeme jer ne morate sakupljati i zbrinjavati travu koju ste pokosili i ne zagađujete okoliš jer vaša kosilica ne proizvodi ispušne plinove.

SCHEDA na tržište plasira vrhunske tehnološke proizvode, alate i robotski program proizvođača svjetske klase.

Jedan od njih je japanski brend ECHO, osnovan prije više od 75 godina. Njegov primarni fokus bio je na ručnoj opremi za zahtjevne uvjete rada na otvorenom, uključujući motorne pile, puhače, trimere. Od tad pa do danas neprestano razvija tehnologiju, prateći trendove i prilagođavajući se vremenu. Zanimljivost je da je upravo ECHO razvio prvu svjetski poznatu, komercijalno isplativu puhalicu za lišće, davne 1975.

FOTO: Promo

Danas ovaj globalni brend, uz beskompromisnu kvalitetu, u fokus stavlja održivost i ekološke izvore energije pa u svom asortimanu ima zavidan baterijski program koji snagom i performansama parira benzinskom alatu. Najbolja litij-ionska tehnologija osigurava energiju visoke gustoće, u usporedbi s tradicionalnom, slabijom baterijskom tehnologijom.

SCHEDA u ponudi ima ECHO baterijske alate – one od 40 V garden+ SERIJU za kućnu upotrebu i profesionalne od 56 V.

Baterije su kompatibilne s više alata i vrlo jednostavno se stavljaju u njega. Primjerice, baterija 2Ah i 4Ah su kompatibilne s cijelim ECHO 50 V i 40 V baterijskim programom.

Vrijeme rada 4Ah baterije je 32 minute, a 16 Ah baterije 133 minute.

Baterija 2Ah je lagana i udobna, dok 4Ah baterija osigurava produženo vrijeme rada. Uz pomoć brzog punjača baterija 2Ah podigne se za samo 24 minute na 80 posto kapaciteta, a 4Ah za 48 minuta.

Električne pile, kosilice i trimeri, osim što ne zagađuju okoliš, proizvode puno manje buke, manje vibracija te se njima lakše rukuje i puno ih se jednostavnije održava.

FOTO: Promo

Bolje robot, nego rob

U mjesecima kada trava najbrže raste, kosilicu treba uzeti u ruke čak i više puta tjedno – “robovati” travnjaku ili investirati u sofisticiranu autonomnu robotsku kosilicu koja će doslovce sav posao – pa i malčiranje, odraditi umjesto vas i pokloniti vam ono čega nam danas nedostaje, a to je – slobodno vrijeme.

U vikendicu više nećete odlaziti zato što morate kositi, već zato da se odmorite dok kosilica nečujno obavlja svoj posao – i po kiši i po suncu, danju ili noću, ustvari onda kada vi kažete. Ne morate brinuti niti o bateriji jer će se kosilica sama vratiti na punjač kad se baterija isprazni.

Precizno navođenje

Zahvaljujući revolucionarnom RTK GPS prijemniku koji je povezan s baznom stanicom, performanse robotske kosilice su utrostručene i kapacitet košnje poboljšan.

GPS definirane zone omogućuju određivanje visokopreciznih granica što u praksi znači da vam neće pokositi cvijeće ili “zalutati” gdje ne smije. Rad kosilice nadziremo daljinskim upravljanjem, a kako bi navigacija uzorkom ispravno funkcionirala potrebno joj je uvijek jasno vidno polje neba.

Ova robotska kosilica je jedna od najjačih na svijetu te je optimizirana da pokosi 75.000 m², što je važno za održavanje većih površina, poput sportskih terena. Robot je vrlo precizan, kreće se s točnošću od oko 2 do 3 cm, što mu omogućuje košenje prema uzorku, s minimalnim preklapanjem  – drugim riječima ne prelazi dvaput po istoj površni, time štedi vrijeme i energiju i ne ostavlja “trake” po terenu.

Još jedna bitna stavka je teren koji obrađuje. Ide i uzbrdo.  Može savršeno raditi na terenima do 45 posto nagiba.

FOTO: Promo


Druga opcija je električna samohodna kosilica koja ipak traži malo vašeg angažmana, ali s obzirom na vrhunske performanse, kvalitetu materijala i ergonomiju, koji su standard kod brendova koje zastupa tvrtka SCHEDA, sigurni smo da ćete u košnji uživati.

Jedna od ključnih prednosti kosilica Encore, Dormak i Echo je napredna tehnologija koja omogućuje savršen rez i brzu košnju. Oštri noževi i snaga, omogućuju košnju na svim vrstama travnjaka i u visokoj travi.

 

Detalji čine razliku

ECHO posebnu pažnju pridaje detaljima i ergonomiji kako bi alati bili sigurni i jednostavni za korištenje, a kako bi se osoba koja njima rukuje, što manje umarala. To je posebno važno kod profesionalnog alata koji se koristi svaki dan. Kod onog koji je predviđen za amatersku upotrebu, poduzete su sve sigurnosne mjere kako bi i ljudi koji prvi put u ruke uzmu pilu, njome lako baratali.

Primjerice, ECHO motorna pila DCS-310 stvorena je za entuzijaste, ali i profesionalce te dizajnirana tako da rezanje drva za ogrjev ili orezivanje voćnjaka budu jednostavni i ugodni. Mala težina i kompaktni dizajn dopunjeni su snažnim, robusnim motorom bez četkica s elektroničkom kontrolom zakretnog momenta, koji povećava brzinu motora tijekom rezanja, optimizirajući snagu i produžujući vrijeme rada.

Akcija

Na liniju baterijskih uređaja za 40 V Garden+asortiman u koji spada i spomenuta pila, u tijeku je promocija pa ćete za kupnju jedne dobiti gratis drugu bateriju.

Jamstvo i servis

I za kraj ono što je uz kvalitetu najvažnije – jamstvo i servis. ECHO proizvodi imaju petogodišnje jamstvo za privatne korisnike i dvogodišnje za poslovne, a za sav asortiman osigurana je profesionalna mreža ovlaštenih servisa na području cijele Hrvatske.

Asortiman možete pogledati i kupiti na web shopu ili direktno u trgovinama u RH, ovlaštenoj mreži distributera.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.