PREDSJEDNICI Zajec: Morat ćemo prodavati ovo ljeto. Mišković: Pobijedio je bolji

Autor:

Photo: Marko Prpic, Goran Kovacic/PIXSELL

Rijeka – Dinamo 1:3. Promašene riječke šanse u prvih 20 minuta, još jedna majstorska partija Bruna Petkovića i još jedan trijumf Sergeja Jakirovića nad Željkom Sopić. Trofejni trijumf. Frendovi su, a Jakir mu je sve uzeo. Dinamo je, opet, sve osvojio


Orila se, gromko zagrebačka pobjednička pjesma hodnicima riječkog stadiona. Možeš osvajati trofeje svake sezone, ali istinski si pobjednik kad si i zbog sto pedesetog po redu ‘lud’ od sreće.

Damir Mišković, očekivan i posve razumljivo nije bio baš najsretniji čovjek na svijetu:

“Znate da u Rijeci nikad nema ni drame, ni euforije. A nema ni puno filozofije. Jedna utakmica koja sve odlučivala i u kojoj je: pobijedio bolji”.

Prije utakmice ste rekli da je Rijeka bolja:

“A što očekujete da kažem dan – prije utakmice?! Normalno da vjerujemo da smo bolji. No danas je bolji bio Dinamo i mi im na tome čestitamo”.

Medijski napisi o poremećenim odnosima s trenerom Željkom Sopićem?

“Ovo je dan finala hrvatskog nogometnog kupa, nije vrijeme za bilo koje druge teme pa niti te kadrovske oko trenera”, rekao nam je predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Velimir Zajec, predsjednik Dinama, uobičajeno dostojanstven te, naravno, pun osmijeha:

“Je, ovo mi je sigurno jedna od najdražih pobjeda. Godina je završila kako smo priželjkivali. Sjajni igrači, sjajna momčad, sjajna publika, dizala nas je u svakoj utakmici. Oni su jedan od najzaslužnijih elemenata. Naravno i trener te svi u klubu. Vjerujem da nećemo tu stati, da ćemo se još pojačati i biti bolji u Europi. Sve ovisi o utakmici Real – Borussia, nadam se da će Real dobiti pa da napravimo rezultat koji je dostojan za Hrvatsku”, govorio je ‘Zeko’.

Koliko je značila promjena u klupskoj strukturi, načinu vođenja Dinama?

– Uvijek se može bolje, ljudi koji su prije bili, s nama su surađivali. Nije bilo nikakvih otkaza, u jednom smo miru došli da ovog rezultata. Što se tiče Rijeke, to je sjajna ekipa, s njima kao klubom imamo jedan normalan odnos, dodaje.

Prijelazni rok, bacate li pogled prema Rijeci?

“Nismo još radili nacrt prijelaznog roka. No, nikad se ne zna”!

O najboljem igraču Dinama:

“Bruno Petković je sjajan igrač, ali može i bolje. Igrat će za reprezentaciju još bolje, očekujemo od njega još bolje rezultate, zaslužuje biti jedan od najboljih igrača u reprezentaciji.

Financijska situacija?

“Morat ćemo prodavati, sigurno. Ali ćemo i pokušati zadržati kostur ekipe. Trener? Stao sam uz njega kad nije bilo dobro. Naš trener ima našu podršku. Ostat će tu do kada mi budemo u njega vjerovali”, rekao je Velimir Zajec.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.