PLANTAŽE KONOPLJE Među desetak uhićenih i bjelovarski poduzetnik. Marihuanu skladištio u silosu

Autor:

12.10.2021., Bjelovar - Zapljena znacajnije kolicine marihuane. Prikaz i objava rezultata pojacanih aktivnosti Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u cilju suzbijanja kriminaliteta droga. 
  Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

U novoj velikoj akciji policije i USKOK-a uhićeno je 10 osoba u četiri županije, zbog neovlaštene proizvodnje i preprodaje droge. Prema neslužbenim informacijama, riječ je o stotinama kilograma marihuane, a među uhićenima je i jedan poznati poduzetnik iz Bjelovara.

Za sada je još dosta neslužbenih informacija, pa tako i ona da je ukupna vrijednost zaplijenjene droge više od sto tisuća eura. Pretpostavlja se i da se droga uzgajala, odnosno proizvodila, na područjima Bilogore i Slavonije.

“Najzanimljivije je ono što se događalo u Đakovu, u hangaru tvrtke koja je proizvodila konoplju i proizvode od nje. A kako je upisano u registar riječ je o proizvodima, uljima i konoplji koja je dozvoljena na hrvatskom tržištu”, prenosi Dnevnik.hr.

Spomenuti hangar/tvornica, kako se neslužbeno doznaje, poslužio je kao paravan za proizvodnju nelegalne marihuane koja se kasnije može naći i na crnom tržištu.

Neslužbeno je riječ o 900 kilograma marihuane koja na crnom tržištu vrijedi nekoliko stotina tisuća eura.

Iz USKOK-a su izvijestili da je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno deset osoba kojima se na teret stavlja zločinačko udruživanje te neovlaštena proizvodnja i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Neslužbeno se doznaje da je uhićen i jedan bjelovarski poduzetnik koji je marihuanu skladištio u silosu.

Iz USKOK-a su izvijestili da će pod završetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK-Služba Osijek podnijeti kaznenu prijavu USKOK-u, a svi koji su privedeni, odnosno uhićenici, bit će odvedeni pritvorskom nadzorniku.

DILERI DROGE Uhićeno desetak ljudi, među njima i poznati gospodarstvenik

Prema neslužbenim informacijama, ispitivanja uhićenika su u tijeku. Iz USKOK-a su izvijestili da će o svojim sljedećim koracima pravodobno obavijestiti javnost.

Božinović: Policija radi

Komentirajući akciju protiv skupine koja je, neslužbeno, osumnjičena za uzgoj marihuane na plantažama legalne konoplje, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je hrvatska policija stavila naglasak na razbijanje zločinačkih organizacija, .

“U našem mandatu ih je razbijena do sada već 161, od toga je veliki dio onih koje se bave upravo raspačavanjem, proizvodnjom droga. Ove godine već 17 takvih udruženja je policija svojim operativnim akcijama onemogućila u radu”, rekao je Božinović.

Dodao je da je samo prošle godine policija podnijela 2500 kaznenih prijava za kaznena djela iz ove domene te da je u zadnjih pet godina procesuirano više od 13 tisuća kaznenih djela, prenosi HRT.

SLAVKO SAKOMAN: ‘Hrvatska je ko-ko-ko država. Još ne kriminalna, ali zato država korupcije, kokaina i kocke’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 4 tjedna

Marihuana se tisućama godina, a u 'naprednim' zemljama u posljednjih par desetljeća koristi u medicinske svrhe kao vrlo učinkovita protiv raznih bolesti i tegoba kao npr. multiple skleroza, razne sorte reume, tumora itd. Također, u 'naprednim' zemljama se kao lijek protiv depresije koristi litijum.