NARKO-BANDA Pritvoreni osumnjičeni nakon rekordne zapljene droge u Istri

Autor:

22.03.2024., Pula: Policijski sluzbenici Sektora kriminalisticke policije PU Istarske, a u suradnji sa Sluzbom kriminaliteta droge PU Zagrebacke, te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, prezentirali su svoj najnoviji "ulov". Uhiceno je 10 osoba, a zapljenjeno 12.220g kokaina, 11.610g marihuane, 7.772g amfetamina, 479.5g heroina, te 422g MDMA. Photo: Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Sasa Miljevic/PIXSELL

Istragom u kojoj su pritvoreni osumnjičenici za preprodaju desetaka kilograma heroina, amfetamina i marihuane na pulskom području policija je ušla u trag preprodavačima koji do tada nisu bili na njihovu radaru i presjekla važan distributerski lanac, kažu u istarskoj policiji.

USKOK i policija ranije su izvijestili kako osumnjičene terete da su organizirani u dvije skupine preprodali ukupno 25 kilograma heroina, 15 kilograma amfetamina i 20 kilograma marihuane.

U najvećoj zaplijeni u Istri u posljednje vrijeme oduzeto je 12.220 grama kokaina, 11.610 grama marihuane, 7.772 grama amfetamina, 479.5 grama heroina i 422 grama MDMA.

Na konferenciji za novinare u istarskoj policiji otkriveno je da su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene osobe s pulskog područja koje su se udružile kako bi na ilegalnom narkotržištu nabavljale veće količine droge i distribuirale je prema daljnjim korisnicima.

“Osim njih, obuhvatili smo i osobe sa zagrebačkog područja koje su drogu prevozile do Istre. Osim droge, oduzeto je i oko 69 tisuća eura te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, uključujući i dva vozila koja su prerađena sa prijevoz droge“, pojasnio je načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika.

Zamjenica ravnateljice USKOK-a Margareta Inan podsjetila je da je jučer pokrenuta istraga protiv deset osoba, a obuhvaćena su dva zločinačka udruženja od kojih je jedno prodavalo drogu drugome.

60 KG DROGE Uhićeno 10 pripadnika narko mafije u Hrvatskoj!

Istraga se nastavlja ispitivanjem svjedoka i pretragom računalne opreme

“USKOK je tijekom jutra podnio prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv devet osoba zbog opasnosti od ponavlja kaznenog djela, a u odnosu na pet okrivljenika i zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke.

Prijedlog je u cijelosti i usvojen te se istraga nastavlja u smislu ispitivanja velikog broja svjedoka, provođenja vještačenja oduzete materije i pretrage računalne opreme”, rekla je tužiteljica.

Voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Dino Hajdarević rekao je da je nositelj akcije bio je odjel kriminaliteta droga koji je detektirao osobe koje do tada nisu bile na radaru policije.

“Ubrzo smo utvrdili kako su to osobe koje organiziraju dopreme većih količina droge na šire pulsko područje, s nakon što smo utvrdili identitete kurira i povezali ih sa zagrebačkim područjem, uvezali smo se s kolegama… te je svatko nastavio raditi na svom dijelu slučaja”, pojasnio je Hajdarević.

Zagrebački policajci, dodaju u istarskoj policiji, bili su podrška u provođenju ovog zahtjevnog kriminalističkog istraživanja, a upravo je u okolici Zagreba pronađeno oko 12 kilograma kokaina, za koji se utvrdilo da je povezan s ovim slučajem.

NADILAO SE Kaštelanski diler Svalina završio u istražnom zatvoru

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.