RASKOL MOSTA Prljavo rublje neće ostati skriveno. Marija se već vidjela u Bruxellesu, sve je isplanirala

Autor:

17.4.2024., Zagreb - Docek izbornih rezultata za Hrvatski saboru u stozeru Mosta, Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Nezavisne liste mladih (NLM) u Peronu 16 u MAgazinskoj ulici 16. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Neva Zganec/PIXSELL

Neslaganja u stranci traju već neko vrijeme. To dugoročno ne bi moglo funkcionirati, kažu izvori bliski bračnom paru

Izvori bliski bračnom paru Raspudić otkrili su za Jutarnji list da se u pozadini razilaženja s Mostom odvijala prava drama. Mariji Selak Raspudić je navodno jako smetalo što su ona i njen suprug Nino postali “paradigma koja se izvitoperila”. “Spominjanje OPG-a Selak Raspudić doživljava kao nešto jako zlonamjerno. Pa ona i Nino su postojali kao javne osobe sa svojim karijerama i prije ulaska u politiku!”, rekao je izvor.

Istaknuo je kako u hrvatskoj politici postoje i drugi bračni parovi, poput Kekina, Puljkovih, Benčića, a i supruga Tomislava Tomaševića je učlanjena u Možemo. “Ali ni na koga se ne gleda kao na Raspudiće, koji odvojeno grade svoje političke pozicije iako su u istoj stranci”, rekla je osoba bliska bračnom paru.

Neslaganja u stranci i principijelni razlozi

Činjenica da se Marin Miletić ogradio od Marije Selak Raspudić jer je ona na pitanje je li pravo na pobačaj pravo žene odgovorila s ‘da’ bio je samo povod, no ne i razlog zbog kojih su se razišli s Mostom.

Izvor dodaje kako “nema šanse” da progovori o tome što se zapravo u posljednje vrijeme zbivalo u Mostu. Opisuje da svađa nije izbila zbog pozicija na listi za Europski parlament, što je govorila i sama Selak Raspudić, već su povod bili principijelni razlozi zbog kojih “nije mogla biti na listi s osobom koja se od nje javno ogradila”. Osoba dodaje kako u stranci već dulje vremena postoje određena neslaganja.

Sugovornik ipak nije htio otkriti o kakvim je neslaganjima riječ, no ističe da su nesuglasice u stranci imali Marija Selak Raspudić, ali ne i njen suprug Nino. S obzirom na to da je ona uvijek imala njegovu podršku, on je zbog nje odlučio izići iz stranke, kaže izvor. Nino Raspudić je namjeravao i javno podržati svoju suprugu, pa je htio s njom održati ‘presicu’, no ona je to odbila, jer nije htjela da ispadne da se ona skriva iza njega.

‘Marija će reagirati na loše izjave o njoj’

Drugi sugovornik za Jutarnji kaže da će “prljavi veš” iz Mosta izaći u javnost. Izvor, koji poznaje bračni par  prije no što su se počeli baviti politikom, vjeruje da će netko iz Mosta nešto reći.

“Koliko poznajem Mariju, ako netko u javnost pusti išta loše o njoj, ona će reagirati i sigurno neće ostati dužna. Nema šanse da ne vrati”, dodaje izvor.

Sugovornik također kaže da je Selak Raspudić bila uvjerena u to da će osvojiti mandat u EP, stoga joj je jako teško bilo donijeti odluku i napustiti Most. Selak Raspudić se već vidjela u Bruxellesu i sve je isplanirala za obitelj, pa se preko noći sve promijenilo.

Željela je u Europski parlament

Izvor potvrđuje da je Božo Petrov htio da oboje budu na listi za EP, no Nino Raspudić je to odbio. Dogovorili su da Marija Selak Raspudić nosi parlament, a ona je već bila spremna za novu kampanju, rekao je izvor.

“Mariji je to bio velik izazov. Jako je željela taj mandat u Bruxellesu jer bi joj to bio korak dalje u političkoj karijeri. To bi joj, kako sama kaže, bio institucionalni napredak, stekla bi nova poznanstva”, kaže izvor.

Dodaje kako je Selak Raspudić istinski zanimalo kako EP funkcionira.

“Željela ga je doživjeti, nije joj bilo lako okrenuti leđa tom angažmanu”, rekao je izvor za Jutarnji list.

Istaknuo je da su Raspudići ulaskom u Sabor smanjili svoje prihode, pa je Selak Raspudić “s veseljem razmišljala o izdašnim prihodima koje donosi mandat u EP-u, posebno zbog toga što ima dvoje male djece kojima treba priskrbiti materijalnu sigurnost”.

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Do razilaženja nije došlo zbog liste za EU parlament, već…’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 3 mjeseca

Draga moja gospodo i zatupnici i političari. Ni Raspudićima, ni Vama koji ste izabrani u Hrvatski parlament ŽIVO SE HEBE ZA HRVATSKU, GRAĐANE I BIRAČE. Vi zastupate samo i jedino SVOJE USKE INTERESE, NOVCE KOJE DOBIVATE NISTE ZARADILI NIČIM, NE ODGOVARATE NIKOME I STVARNO NE VIDIM RAZLOGA POSTOJANJA PARLAMENTA??? Da biti će IZBORI ZA EUROPARLAMENT, time će neki biti nagrađeni. To je čistih 8000-9000 eura mjesečno NI ZA ŠTO, ZA NIKAKAV RAD, ZA NIKAKVU ODGOVORNOST a uguživanjem se to može i UDVOSTRUČITI a kriminalom još i više. Da vidjet ćemo tko će biti NAGRAĐEN a tko NE. Već iz aviona vidim da će der graf Plenkoschefski biti prva volina koji će dobiti TU NAGRADU... ni za što. Oni koji su se već OMASTILI i dalje bi vukli novce ni za što...