MEĐUNARODNO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE Krijumčarili marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura

Autor:

26.04.2017., Dubrovnik - U sudaru broda Lucke kapetanije Dance i gumenjaka sinoc su u Kolocepskom zaljevu poginule tri osobe osobe. Cetvero ih se smatra nestalima i za njima se traga. Dvojica su ozlijedjena. Brod Lucke kapetanije isao je na intervenciju na Mljet, a na gumenjaku je bilo devetero ugostitelja koji su se vracali s otoka Sipana gdje su pripremali restoran za otvaranje i turisticku sezonu. U potraznu akciju za nestalima ukljucena su tri plovila Lucke kapetanije Dubrovnik s lijecnickom pratnjom, sluzbeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucic. Putem Obalne radio postaje ORP Dubrovnik-radio emitira se poruka pogibli kategorije Mayday Relay prema svim sudionicima u pomorskom prometu. U potrazi sudjeluje i brod Dance, a ometa ih jak vjetar. r"nPhoto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Tragom dvije velike zapljene marihuane, dubrovačka policija otkrila je međunarodno zločinačko udruženje. Drogu prebacivali brodovima

Dubrovačka policija dovršila je krim istraživanje nad dvojicom mladića koji su nabavljali veće količine marihuane te je iz Crne Gore krijumčarili u Hrvatsku. Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca.

Dvojac se sumnjiči za zločinačko udruženje, svaki s točno određenim ulogama i zaduženjima. Uz to sumnjiči ih se da su iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kg marihuane, vrijedne minimalno 600.000,00 eura.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije, Službom kriminaliteta droga Policijske uprave zagrebačke i Specijalnim policijskim odjeljenjem Uprave policije Crne Gore, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvatili jednog hrvatskog državljanina u dobi od 25 godina i državljanina Crne Gore u dobi od 27 godina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Osumnjičeni hrvatski državljanin uhićen je tijekom jučerašnjeg dana na području Dubrovačko-neretvanske županije, a 27-godišnji državljanin Crne Gore uhićen je u Crnoj Gori.

Uhićene osobe se sumnjiče da su se, od 27. prosinca 2022. do 14. ožujka 2023., udružile radi nabave većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja te droge preko državne granice u Hrvatsku radi njene daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.

Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se da su pripadnici navedenog zločinačkog udruženja iz Crne Gore u Hrvatsku u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Osumnjičeni 25-godišnji hrvatski državljanin je predan pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Nadležno državno odvjetništvo Crne Gore će, u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, procesuirati crnogorskog državljanina uhićenog u Crnoj Gori”, navode u priopćenju.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.