Brze, ukusne i meke: Američke palačinke omiljeni su doručak ili večera

Kada pomislimo na palačinke, odmah nam na pamet padaju ukusne tanke palačinke kakve su pripremale naše bake. Američke palačinke od ‘naših’ se razlikuju prvenstveno po debljini i veličini.

Dok su još vruće premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne i spužvaste. Amerikancima su posebno drage za doručak, iako ih neće odbiti ni za večeru.

Luke Pennystan on Unsplash

Evo recepta za brze i slasne američke palačinke.

Sastojci:

1 šalica brašna
1 šalica mlijeka
1 jaje
1 žličica praška za pecivo
malo ulja

Priprema:

Umutite sve sastojke. U tavu stavite par kapi ulja, stavite na laganu vatru.

Kada se zagrije, stavite tri žlice smjese i pecite.

Kada se na krajevima počnu pojavljivati “mjehurići”, okrenite palačinku i pecite dok ne dobije zlatno smeđu boju.

Servirajte uz omiljeno voće, čokoladni namaz, med, sirup ili džem.

Portuguese Gravity on Unsplash

Komentiraj