PUPOVAC ODGOVORIO BRKIĆU “Sve etikete vraćam pošiljatelju, trenutno najpoznatijem hrvatskom diplomcu”

Patrik Macek/PIXSELL

Milorad Pupovac osvrnuo se u četvrtak na izjave glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića, koji je preko Facebooka poručio kako nikome nije rekao da ode iz Hrvatske, posebno ne zato što je Srbin.

U svojoj objavi Brkić je poručio kako Milorad Pupovac nikad nije dijelio, niti sada dijeli, sudbinu hrvatskih građana bilo hrvatske ili srpske nacionalnosti. “Nije ga briga za njihovo teško materijalno i uopće društveno stanje. Naprotiv, on živi u iluzijama jugoslavenštine koja se hrani “proizvodnjom” međunacionalnih sukoba, nekada nižeg, a nekada višeg intenziteta što sve više prepoznaju i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj. Dakle, nikome nisam rekao da „ide iz Hrvatske“ kao što to insinuiraju pojedini mediji danas. Nisam nikoga tjerao, posebno ne zato što je Srbin”, navodi Brkić.

Pupovac je za N1 televiziju komentirao optužbe Brkića. “Kad vas optuži trenutno najpoznatiji diplomac u Hrvatskoj da ste etnobiznismen onda je to veoma ozbiljna optužba. Kad vas glavni tajnik HDZ-a, iz kojeg govore da onaj tko ne voli tu stranku, ne voli ni Hrvatsku, optužuje da monopolizirate politiku Srba u Hrvatskoj to je doista ozbiljna optužba”, kaže Pupovac.

“Kad vas optužuju da ne brinete o stvarnom položaju Srba u Hrvatskoj zato što upozoravate na porast govora mržnje i akata nasilja, na diskriminaciju pri zapošljavanju, na zapostavljanje pri razvoju sredina u kojima Srbi žive, da se ne registriraju manjinske srpske škole i kad se stigmatizira ćirilično pismo – da druge brojne probleme ne spominjem, onda je to veoma ozbiljna optužba. Problem s tim optužbama samo je jedan – taj što one ne govore o onom kome su upućene već o onome tko te optužbe izriče. Zato sve te etikete vraćam njihovu pošiljatelju. Možda mu pomognu da postane član vlade”, zaključio je Pupovac.

Komentiraj