PLENKOVIĆ ‘Ovo je bio moj posao osam godina i obavljat ću ga i u budućnosti’

Autor:

10.05.2024., Split - Druzenje s mladima na terasi hotela Radisson u skolpu predizborne kampanje HDZ-a na europskim izborima. Andrej Plenkovic Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Predsjednik HDZ- a Andrej Plenković u petak je u Splitu prije predizbornog skupa za europske izbore novinarima rekao da će svoj posao iz posljednjih osam godina obavljati i u budućnosti.

HDZ je garancija za proeuropski stav države, proukrajinski, za osnaživanje demokracije, vladavine prava i pretvaranje hrvatskog društva u tolerantnije i inkluzivnije.

“Ovo je bio moj posao posljednjih osam godina i bit će i u budućnosti“, rekao je.

Plenkoviću je ranije u petak predsjednik države Zoran Milanović dao mandat za sastav nove vlade koju će činiti koalicija HDZ-a i DP-a.

“Nakon izbora ono što smo morali napraviti u Hrvatskoj je da smo trebali naći partnere. Našli smo ih malo s desnije strane od one koju HDZ reprezentira, ali i sa strane nacionalnih manjina koje su isto prisutne i dale su nam samopouzdanje da osnujemo novu parlamentarnu koaliciju“, kazao je Plenković.

Njegovo ime pojedini europski mediji spominju kao kandidata za predsjednika Europske komisije u slučaju da Ursula von der Leyen ne dobije potporu za drugi mandat.

Oboje su danas u Splitu na predizbornom skupu EPP-a i HDZ-a.

ANDREJ I URSULA… Von der Leyen na predizbornom skupu HDZ-a u Splitu

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.