NEKI NOVI TRENDOVI Ghosting ili kad osoba s kojom ste u odnosu – ispari

Autor:

Pixabay

Ako ste nakon dugo vremena ponovno počeli izlaziti, mogli biste se neugodno iznenaditi ponašanjem potencijalnih partnera. U nekom trenutku jednostavno – ispare. Iznenada, bez poruke, bez pozdrava.

Ovaj način prekidanja komunikacije toliko je učestao da je postao normalan pa čak i dobio naziv – ghosting, od engleske riječi ghost koja znači duh. Termin je novijeg datuma, a postao je šire popularan kada je 2015. glumica Charlize Theron navodno upravo na ovaj način ostavila kolegu Seana Penna nakon godinu dana veze.

Da su se stvari okrenule naopako potvrđuje i činjenica da ghosting nazivaju modernim načinom prekidanja odnosa pa ispada kao da je to nešto normalno pa čak i poželjno. U svakom slučaju za onog koji odlazi ovo je puno lakši način za prekid. Kukavički, ali u trendu.

U Velikoj Britaniji čak je 80 posto ljudi bilo žrtva ghostinga, u vrijeme dok su izlazili na spojeve, prenosi Fortune. Treba li išta više dodati?

Osoba koja je ostavljena, ostaje s bezbroj upitnika nad glavom, a ako nije upućena u trendove dejtanja možda pozove policiju pa prijavi nestanak svog dragog ili drage ili pak nazove sve bolnice u okolici da provjeri leži li on ili ona u nekom bolničkom krevetu u komi pa ne može odgovoriti na poruku ili je barem pogledati. No, najčešće situacija nije ni približno toliko ozbiljna ( i bolje da je tako).

Ghostanje je naprasit prekid svakog oblika komunikacije. Razvijao se  jačanjem utjecaja društvenih mreža i online dejtanja pa je postao normalan čak i prihvatljiv način prekidanja komunikacije, u početku na Tinderu i drugim aplikacijama za upoznavanje, a onda i u ostalim sferama.

Nije bezazleno samo ispariti iz nečijeg života

Ghosting može itekako utjecati na mentalno zdravlje, piše Psychology Today.com. Odbacivanje pogađa u mozgu istu regiju kao i fizički nanesena bol, no puno teže zacjeljuje od ozljede na koju ćete staviti flaster, zavoj ili gips. Ruši samopouzdanje i negativno utječe na buduće veze, romantične i druge.

Stručnjaci za mentalno zdravlje tvrde da je ghosting oblik emocionalne okrutnosti jer nas ostavlja nemoćnima, bez odgovora i bez prilike za završetkom.

Jedina situacija u kojoj je ghosting opravdan je ona u kojoj se, u komunikaciji s drugom osobom osjećate ugroženo, izmanipulirano ili na bilo koji drugi način nesigurno. U tom slučaju ghosting može biti oblik samozaštite. No, kada je osoba s kojom komunicirate odnos pristojna i normalna, ne ignoranciji nema mjesta.

Prisjetimo se zlatnog pravila: Ponašajmo se prema drugima onako kako bismo željeli da se drugi ponašaju prema nama. Bezobrazluk, bez obzira u kakav ga trend upakirali, nikada nije i neće biti u modi.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
NijeRuza

prije 2 tjedna

A kako se zove kada ti Haaški narkoboss Piet Schneider uz pomoć medicinskog osoblja ukrade 5 jajašaca iz lijevog jajnika?

Avatar photo
NijeRuza

prije 2 tjedna

A kako se zove kada ti Haaški narkoboss Piet Schneider uz pomoć medicinskog osoblja ukrade 5 jajašaca iz lijevog jajnika?

Avatar photo
isabelkedem223

prije 1 tjedan

Žao mi je što sam ovo stavio na internet, ali nemam drugog izbora nego ispuniti svoje obećanje dr. APATI, moćnom bacaču čarolija koji mi je pomogao vratiti mog bivšeg muža koji je već bio dva tjedna bez pozdrava sa mnom. tako bolno iskustvo za mene jer on je moja prva ljubav i moj život se vrti oko njega, ali kada me je ostavio zbog druge dame, lila sam suze i pokušala sve da ga zaboravim, ali duboko u mom srcu to je bilo tako nemoguće jer sam ga toliko voljela usprkos boli od koje sam patio. Jedne vjerne večeri pročitao sam komentar o dr. APATI, moćnom bacaču čarolija koji može pomoći vratiti bivšeg ljubavnika ili spojiti razoreni dom i više, isprva je bilo kao šala jer nikad nisam vjerovao u magiju. a dr. APATA mi se dokazuje dovodeći svog muža kući nakon dva dana njegove ljubavne čarolije na mom mužu. hvala dr. APATA što si me ponovno učinila kompletnom ženom i vratila izgubljenog ljubavnika, nastavit ću dijeliti ovo kome je možda važno popraviti sve u braku, umjesto da dijelim suze ili prolazim kroz infarkt, samo ljubazno kontaktirajte dr. APATU NA njegovu kontakt e-adresu ispod ([email protected]), samo ga kontaktirajte i vidite što on može učiniti. Također možete nazvati WhatsApp putem njegovog broja +447307347648. Sretno vama koji ste ikada dali ovu probu. Pozdrav! Samo kontaktirajte dr. APATU na njegovu adresu e-pošte za kontakt u nastavku ([email protected]), samo ga kontaktirajte i vidite što on može učiniti., Također možete nazvati WhatsApp preko njegovog broja +447307347648, sretno