POČELO JE Zoranu Pusiću zaprijetili na ulici: “Tebe ćemo prvog…”

Autor:

14.04.2022., Zagreb - Zoran Pusic, predsjednik Antifasisticke lige. 

Photo Sasa ZinajaNFoto

Saša Zinaja/Nfoto

Dvojica muškaraca u tridesetim godinama verbalno su danas na glavnome zagrebačkom trgu napali predsjednika Antifašističke lige (AFL) i uglednog aktivista za ljudska prava Zorana Pusića, i uz psovke mu zaprijetili da će ga “prvog zaklati”.

Jebem ti mater četničku, tebe ćemo prvog zaklati. Prvog ćemo te zaklati“, citirao je za nacional.hr 80-godišnji matematičar i aktivist što mu je rekao jedan od dvojice muškaraca. “Bili su krupniji, jedan od njih ćelav, u kratkim crvenim hlačama. Procjenjujem da imaju tridesetak godina”, precizirao je Pusić, koji se s tom dvojicom mimoišao u 14,20 sati u samome središtu Zagreba, kod kavane Dubrovnik na uglu Gajeve ulice i Trga bana Jelačića.

“Često primam prijetnje, ali većinu ne shvaćam ozbiljno. Ali ovaj put osupnula me okrutnost prijetnje i spremnost na nasilje. Na trenutak mi se učinilo kao da sam se mimoišao s Maksom Luburićem”, kazao je za nacional.hr Zoran Pusić, dodajući kako je “stekao dojam da u sadašnjim političkim okolnostima neki ljudi misle kako je došlo njihovih pet minuta“. Incident nije prijavio policiji.

‘Mi antifašisti bit ćemo na komemoraciji u Jasenovcu. Vladu smo pozvali, a još ne znamo hoće li se odazvati’

OZNAKE: zoran pusić

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Condor Ito

prije 2 mjeseca

Fašizam -> https://www.index.hr/lajk/poster/158595/permalink

Avatar photo
Condor Ito

prije 2 mjeseca

Fašizam -> https://www.index.hr/lajk/poster/158595/permalink