NAVIJAČI (NE)ZADOVOLJNI Lome se koplja oko tri imena na Dalićevu popisu: ‘Ne smijemo sumnjati u izbornika’

Autor:

Zagreb, 20.05.2024 - Konferencija za medije izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića na kojoj je objavio popis igrača za EURO 2024. Na slici Zlatko Dalić.
foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

HINA/ Damir SENČAR/

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo, koje počinje 14. lipnja. Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv. Među njima su iznenađenja Dinamov Petar Sučić i mladi Karlsruheov napadač Igor Matanović.

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Nediljko Labrović (Rijeka)

Obrana: Josip Juranović (Union Berlin), Josip Stanišić (Bayer Leverkusen), Martin Erlić (Sassuolo), Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce), Joško Gvardiol (Manchester City), Borna Sosa (Ajax)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Al Nassr), Mateo Kovačić (Manchester City), Lovro Majer (Wolfsburg), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Martin Baturina (Dinamo), Luka Sučić (Salzburg), Nikola Vlašić (Torino)

Napad: Ante Budimir (Osasuna), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Bruno Petković (Dinamo), Ivan Perišić (Hajduk), Marko Pjaca (Rijeka), Marco Pašalić (Rijeka)

Pretpozivi: Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Lyon), Kristijan Jakić (Augsburg), Dominik Kotarski (PAOK), Toni Fruk (Rijeka), Marin Ljubičić (LASK), Igor Matanović (Karlsruhe), Niko Kristian Sigur (Hajduk), Petar Sučić (Dinamo).

Na popisu nema iznenađenja, no pojedini navijači su nezadovoljni jer na popisu nema imena koja su očekivali, a najviše se spominju Toni Fruk i Dominik Kotarski. Daliću se zamjera i što je pozvao ozlijeđenog Nikolu Vlašića.

Lome se koplja zbog tri imena

Za komentar na popis igrača koje je Dalić pozvao na početak priprema za Euro nazvali smo Igora Pamića, svojevremeno bivšeg reprezentativca, sa šest nastupa za Vatrene.

Za trenera Karlovca nije iznenađenje što je Vlašić na popisu, usprkos tome što je ozlijeđen: “Vi dobro znate koliko Zlatko Dalić drži do stabilnosti i do zajedništva unutar reprezentacije, ne zaboravlja stare zasluge i puno ima opravdanja za takve poteze.

Dalić zna što Vlašić može, ako može, a čak i ako ne bude mogao, uvijek se može reagirati. Dalić ide na sigurno, na provjerenu formulu koja mu je donijela rezultate i nemamo razloga sumnjati u tu odluku”.

Pamić smatra da ne bi preveliku razliku napravilo ime Dominika Kotarskog umjesto jednog od dvojice rezervnih vratara.

“Moramo uzet u obzir da će Livaković vjerojatno biti prvi golman. Dalić pred ovako veliko prvenstvo vjerojatno već ima u glavi ljude koji su već ‘unutra’, u sistemu i jednostavno želi imati mirnu situaciju.

Ne mislim da bi Kotarski nešto loše napravio, dapače, ali tu su ljudi koji se znaju već ponašati i odgovarati na zahtjeve ovako velikog natjecanja. Istovremeno, Dalić vjerojatno gleda individualne kvalitete svakog golmana prije nego donese neku odluku.

Sve u svemu, ne vidim razliku da je pozvan Kotarski, Ivušić ili Labrović, tu se nije moglo puno pogriješiti niti jako pogoditi. Dalić sigurno ima svoje razloge zašto je zvao baš njih dvojicu”.

ZALOG ZA BUDUĆNOST Tko su igrači kojima je Dalić poslao pretpoziv? Neki su prvi put na popisu za reprezentaciju

Najviše su navijači nezadovoljni jer na popisu nije Toni Fruk koji je među najboljim asistentima u Europi ove sezone, a Martin Baturina i Marco Pašalić jesu.

“Ma svaka njemu čast, ali ne možemo uspoređivati Baturinu i Fruka. Da ne omalovažavam Fruka, o tome ne treba uopće diskutirati. Uvijek će netko ispasti i bit nezadovoljan. Međutim, bitno je jesi li ti na nekoj poziciji malo oskudan ili imaš viška igrača. To je isto vrlo bitno kod izbora za popis.

No, budimo realni, ne očekuje se ni da će Marco Pašalić ni Toni Fruk donijeti neku prevagu. To je sve stvar osobnog izbora, a mi u Dalićev odabir ne smijemo sumnjati“.

Prvi put su se na pretpozivu našli Igor Matanović, Niko Kristijan Sigur i Petar Sučić. Pamić kaže kako je to jasna poruka za buduće reprezentativce:

“Netko mora biti na pretpozivu, pa izbornik bi najradije zvao 50 igrača da može. Ove godine su Rijeka, Dinamo i Hajduk dobro igrali, ima još igrača koji su se nameću i u inozemstvu tako da je popis i za pretpoziv sigurno teška odluka.

Pretpoziv su ovaj put dobili igrači koji bi vjerojatno mogli biti dio kotačića za igru hrvatske reprezentacije u budućnosti”.

NEMA IZNENAĐENJA Dalić objavio popis reprezentativaca za Euro: ‘Svjesni smo da Perišić nije u top formi’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.