KAWASAKI 3P, (DANCING BEAR), SUPEROPERATER (MAST)

Zagreb dobio novi dvodnevni rock festival

Brijačnica će se održati na zagrebačkom Velesajmu 29. i 30. siječnja 2016.

Gašenjem rock festivala Fiju Briju i Zagreb gori, nestala je godišnja žarišna točka koja je predstavljala najbolje aktualne rock izvođače iz Hrvatske i zemalja bivše Jugoslavije. Sudeći po popisu bendova koji će nastupiti na festivalu Brijačnica krajem siječnja sljedeće godine, ta točka ponovo će se pojaviti na Zagrebačkom velesajmu.

Tako prvog dana Brijačnice, u petak, 29. siječnja, sviraju Goran Bare & Majke, Repetitor, Superoperater (na slici lijevo) i Disciplin A Kitschme. Bare i Majke već duže vrijeme rade na novom albumu čije će pjesme predstaviti upravo na Brijačnici. Repetitor je beogradski bend koji je tijekom nekoliko godina osvojio zagrebačku publiku, a njihov posljednji studijski album ‘’Dobro došli na okean’’ mnogi glazbeni kritičari stavili su u sam vrh najboljih izdanja u zemljama bivše Jugoslavije. Povrh toga, gotovo da su na neprekidnoj turneji i nastupaju širom Europe. I oni završavaju novi album koji će predstaviti također na Brijačnici. Superoperator je bend sastavljen od nekadašnjih članova Kojota, Majki, Laufera i Pipsa, koji su krajem rujna objavili ‘’Powebi me’’. Konačno, tu je i Dušan Kojić Koja s grupom Disciplin A Kitschme koji će na festivalu svirati pjesme s novog albuma ‘’Najlepši hitovi’’.

U subotu, 30. siječnja, na Brijačnici će nastupiti Partibrejkers, Kawasaki 3P (na slici desno), M.O.R.T. i Yellow Buzz. Partibrejkersi, stari miljenici zagrebačke publike, predvođeni frontmenom Zoranom Kostićem Canetom imaju novi album nakon 11 godina stanke: ‘’Sirotinjsko carstvo’’.

Komentiraj