Brijačnica će se održati na zagrebačkom Velesajmu 29. i 30. siječnja 2016.

Gašenjem rock festivala Fiju Briju i Zagreb gori, nestala je godišnja žarišna točka koja je predstavljala najbolje aktualne rock izvođače iz Hrvatske i zemalja bivše Jugoslavije. Sudeći po popisu bendova koji će nastupiti na festivalu Brijačnica krajem siječnja sljedeće godine, ta točka ponovo će se pojaviti na Zagrebačkom velesajmu.

Tako prvog dana Brijačnice, u petak, 29. siječnja, sviraju Goran Bare & Majke, Repetitor, Superoperater (na slici lijevo) i Disciplin A Kitschme. Bare i Majke već duže vrijeme rade na novom albumu čije će pjesme predstaviti upravo na Brijačnici. Repetitor je beogradski bend koji je tijekom nekoliko godina osvojio zagrebačku publiku, a njihov posljednji studijski album ‘’Dobro došli na okean’’ mnogi glazbeni kritičari stavili su u sam vrh najboljih izdanja u zemljama bivše Jugoslavije. Povrh toga, gotovo da su na neprekidnoj turneji i nastupaju širom Europe. I oni završavaju novi album koji će predstaviti također na Brijačnici. Superoperator je bend sastavljen od nekadašnjih članova Kojota, Majki, Laufera i Pipsa, koji su krajem rujna objavili ‘’Powebi me’’. Konačno, tu je i Dušan Kojić Koja s grupom Disciplin A Kitschme koji će na festivalu svirati pjesme s novog albuma ‘’Najlepši hitovi’’.

U subotu, 30. siječnja, na Brijačnici će nastupiti Partibrejkers, Kawasaki 3P (na slici desno), M.O.R.T. i Yellow Buzz. Partibrejkersi, stari miljenici zagrebačke publike, predvođeni frontmenom Zoranom Kostićem Canetom imaju novi album nakon 11 godina stanke: ‘’Sirotinjsko carstvo’’.

Komentiraj

PREKOKAWASAKI 3P, (DANCING BEAR), SUPEROPERATER (MAST)
Podijeli objavu
Prethodni članakPoraz Medveščaka
Sljedeći članakIZBJEGLICE: Kroz Hrvatsku prošlo više od 504 tisuće migranata
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.