VIDEO: Srušio se avion ruskog ministarstva obrane s 92 osobe

Srušio se avion ruskog ministarstva obrane TU-154 u kojemu su bile 92 osobe. Nestao je s radara nad Crnim morem, objavila je novinska agencija Interfax u nedjelju navodeći neimenovani izvor.

Interfax prenosi da su spasilačke ekipe pronašle mjesto gdje se avion srušio u Crnom moru blizu obale kod Sočija.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je u avionu bilo 83 putnika i osam članova posade, a među putnicima je bilo vojno osoblje, devet novinara te članovi službene vojne glazbene skupine Alexandrov Ensemble, koja je trebala povodom proslave Nove godine nastupiti za ruske vojnike koji se nalaze u Siriji.

Ministarstvo je objavilo da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmeimim nedaleko od Latakije u Siriji.

UŽIVO

10:40 Među poginulim novinarima su Dmitry Runkov, Vadim Denisov i Aleksandr Soydov s Channel One, te Mikhail Luzhetsky, Oleg Pestov i Evgeny Tolstov s NTV-a. 10:00 Pilot Tupoljeva bio je vrlo iskusan, rekli su iz ruskog ministarstva obrane. 9:35 Tu-154 posljednji je put bo na servisu 2014. godine. U rujnu 2016. samo je rutinski pregledan. 9:15 Dijelovi zrakoplova pronađeni su u Crnom moru na dubini od 50 metara, na oko 1,5 kilometara od ruske obale. Agencija RIA Novosti objavila je da se zrakoplov srušio zbog tehničkog problema ili pogreške pilota, a agencije navode da iz zrakoplova nije poslan nikakav SOS poziv.

9:00 Prema dosad poznatim podacima, u avionu su se nalazila tri novinara Channela 1, Zvezde TV, NTV-a.

8:45 Pronađeno je nekoliko tijela, javlja Interfax.

Komentiraj