Venezuelanska oporba u utorak se odlučila povući iz razgovora s vladom i time zaustavila proces političkog dijaloga teško pokrenutog nakon nepune godine dana političke krize.

Dvije strane su se trebale sastati na nizu pregovora u ozračju obilježenom međusobnim nepovjerenjem.

Oporba je odustala, objavio je Jesus Torrealba, glasnogovornik i pregovarač oporbene koalicije. On je uvjetovao nastavak dijaloga novim ustupcima socijalističkog predsjednika Nicolasa Madura.

Torrealba tvrdi da su oporba i vlada dogovorili tijekom prethodnih susreta oslobađanje zatvorenika bliskih oporbi kao i izbore kao rješenje sukoba. Predsjednik Maduro je to odbio i rekao da o tim temama nisu pregovarali.

Pod okriljem Vatikana i Unije južnoameričkih država (UNASUR), vlada i oporba su se krajem listopada obvezali na mirno rješenje političke i gospodarske krize u zemlji.

Komentiraj

FOTO:EPA/MIGUEL GUTIERREZ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.