Nekadašnji potpredsjednik Vlade Radimir Čačić u pondjeljak je komentirao imenovanje Ante Ramljaka Vladinim povjerenikom za Agrokor. Čačić naglašava kako je vrlo važan odabir suradnika Ramljaka.

Kazao se da se radi o ‘ugodnom, socijalno intelignetnom čovjeku koji ima i veliko međunarodnom iskustvu’. Ipak, Čačić tvrdi da sam Ramljak neće biti dovoljan jer je riječ o ogromnom sustavu i da ne postoji osoba koja poznaje sve segmente. Zato je, naglašava Čačić, bitno u ekipi imati prave ljudi.

“Nemojmo stavljati teret na Ramljaka. Na Vladu da jer je ona preuzela odgovornost. Sve one klasične priče opozicije “što bi bilo kad bi bilo, moglo je bolje”.. Za to ja nemam želudac slušati”, rekao je Čačić dodajući da Ramljak ne može sam riješiti situaciju ‘ni da je apsolutni genije’.

U cijelom slučaju oko Agrokora Čačić je pohvalio Hrvatsku narodnu banku. “Rijetko se može pohvaliti HNB, ali za razliku od slučaja s kreditima u švicarskim francima i sličnim slučajevima, HNB je ovdje prepoznao opasnosti, upozorio i limitirao rizike našeg bankarstva i to još prije četiri godine”, rekao je za N1.

Komentiraj