Hrvatsko novinarsko društvo (HND), jutros u 9 sati ispred zgrade Hrvatskog sabora, organiziralo je prosvjed povodom ukidanja emisije HTV-a ‘Hrvatska uživo’. Okupilo se tristotinjak ljudi.

“Konkretan povod prosvjeda je ukidanje emisije, a to je samo jedan u nizu događaja da se Hrvatska televizija od javne televizije pretvori u nešto što je potpuna suprotnost. Sva upozorenja HND-a, i vodstvu TV-a i politčarima, nisu nailazila na odjek, i međunarodne organizacije su upozoravale na to što se odgađa, ali sve je to ignorirano. Sad smo došli političarima podijeliti letke. Radi se o tome da se političari ponašaju potpuno neodgovorno i da svi koji dođu na vlast smatraju HRT svojim ratnim plijenom pa onda nije nikakvo čudo što se događaju stvari kakve se događaju”, rekao je predsjednik HND-a okupljenima na Markovom trgu te poručio kako je ‘Hrvatska uživo’ emisija koja je 14 godina pružala utočište onim skupinama građana i temama za koje nije bilo mjesta u drugim emisijama i na drugim televizijima.

Ćiro Blažević je izjavio kako nije došao prosvjedovati već zamoliti da “nam ne uzmu ovu narodnu emisiju”.

“Emisija koja je godinama bila primjer programa kakav bi javni medijski servis trebao njegovati i u kojoj su objavljivane informacije o ljudima i događajima koji nisu mogli dobiti zasluženo mjesto u drugim programima bez logičnog objašnjenja i u posljednjem trenutku ukinuta, iako je bila planirana u jesenskoj programskoj shemi HTV-a”, stoji u pozivu na prosvjed HND-a.

Podsjetimo, odluka vodstva HTV-a da nakon 13 godina emitiranja naprasno ukine poznatu emisiju ‘Hrvatska uživo’ izazvala je niz negativnih reakcija.

U međuvremenu je krenula i peticija za spas emisije Hrvatska uživo pod nazivom ‘Želimo ostanak emisije Hrvatska uživo’ a do sada ju je, u tri dana, potpisalo gotovo 5500 ljudi.

Uskoro opširnije…

Komentiraj