Uskoro počinje 25. izložba tradicijskih proizvoda ‘Jesen u Lici’. Donosimo detalje

Autor:

Jesen u Lici

Od 29. rujna do 1. listopada u Gospiću se održava 25. izložba tradicijskih proizvoda ‘Jesen u Lici’. Riječ je o tradicionalnoj izložbeno-sajamskoj manifestaciji koja će se održati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću i na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću.

Manifestacijom ‘Jesen u Lici’ organizatori žele prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj i promovirati kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda brdsko-planinskog područja te razvijati njihovo tržište.

Vrijednost Izložbe prepoznata je i priznata diljem Hrvatske i izvan njenih granica. Ova manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i stranih izlagača i posjetitelja, ne samo iz naše zemlje nego i iz susjednih država.

Očekuje se da će manifestacije ove godine okupiti više od 350 izlagača koji će predstaviti obilje autohtonih poljoprivrednih, prehrambenih, uporabnih i ukrasnih proizvoda visoke kvalitete karakterističnih za područje iz kojeg dolaze.

Jesen u Lici

“Ove godine očekujemo i goste iz susjedne Bosne i Hercegovine i Slovenije. Ovogodišnja Jesen u Lici održava se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskoga sabora uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Namjera nam je manifestacijom prezentirati posebnost i bogatstvo ličkog kraja kao središnjeg brdsko-planinskog prostora u Republici Hrvatskoj i šire. Ovom manifestacijom posebno želimo promovirati, kvalitetu i raznolikost izvornih i tradicionalnih proizvoda Ličko-senjske županije, ali i proizvoda svih drugih brdsko-planinskih prostora Republike Hrvatske i razvijati njihovo tržište.

U okviru ovogodišnje Jeseni u Lici, prvog dana manifestacije održati će se i prvi festival tamburaške, zabavne i pop glazbe “Lika fest” natjecateljskog karaktera, dok će se drugog dana manifestacije na istoj pozornici održati županijski izbor za Miss Hrvatske”, poručio je ličko-senjski župan Ernest Petry.

Izložba mehanizacije i ugroženih pasmina

U okviru manifestacije Jesen u Lici i ove godine, treći put, organizira se izložba poljoprivredne mehanizacije na prostoru Stočnog sajmišta u Smiljanskoj ulici u Gospiću. Na istoj lokaciji održat će se druga državna smotra izvornih i ugroženih pasmina, kao i izložbe autohtonih grla – ličke pramenke, buše te konja hrvatski hladnokrvnjak i hrvatski posavac.

Jesen u Lici

Kulturna baština svoga kraja

I na ovogodišnjoj manifestaciji posjetitelji mogu probati najbolje ocijenjenu rakiju, sir, med, ali i najbolje ocijenjene marmelade, pekmeze i džemove. I ove godine nastupit će veliki broj kulturno umjetničkih društava s područja Ličko-senjske županije i iz susjednih krajeva koji će izvođenjem tradicionalnih pjesama i plesova predstaviti kulturnu baštinu svoga kraja.

Revija konjskih zaprega

Posjetitelji će uživati i u reviji konjskih zaprega, kušanju svježe skuhanog pekmeza od šljive, okusima i mirisima brojnih drugih izvornih proizvoda i tradicionalnih jela.

Cjelokupni program pronađite OVDJE.

Jesen u Lici

 

 

OZNAKE: jesen u lici

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.