IMAMO SITUACIJU… Plenković: I mene kao građanina Zagreb zanima tko će me opskrbljivati plinom

Autor:

30.05.2024., Crkva sv. Marka, Zagreb - Predsjednik Vlade s clanovima Vlade sudjelovao je na svetoj misi za Domovinu koju je predvodio mons. Drazen Kutlesa, zagrebacki nadbiskup i metropolit. Andrej Plenkovic Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je u srijedu informaciju da je HERA odabrala Međimurje plin za javnu opskrbu Zagreba plinom, upitavši koji je motiv tvrtke koja je do sada opskrbljivala 29 tisuća kućanstava da preuzme područje na kojem ih je deset puta više.

Upitao se i koji je motiv direktora Nenada Hranilovića koji je i predsjednik međimurskog ogranka HNS-a, što Tomašević smatra “zanimljivim”.

Danas je o tome što Tomašević spominje HNS, koalicijskog partnera HDZ-a, upitan i premijer Andrej Plenković, nakon što je, obilježavajući Dan državnosti položio vijenac na Spomenik domovini u Zagrebu, piše N1.

Imamo situaciju u kojoj je riječ o gradu Zagrebu, i mene kao građanina zanima tko će me opskrbljivati plinom. Što se tiče Međimurje plina, koliko shvaćam, većinski relatativni suvlasnik je ili grad Čakovec ili Međimurska županija, koji nisu iz HDZ-a”, rekao je premijer Plenković.

RADNICI U STRAHU Gradska plinara izgubila opskrbu Zagreba plinom; Tomašević: ‘Kakav je to natječaj?!’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.