Njemačku kancelarku Angelu Merkel žestoko kritiziraju zbog načina na koji upravlja migrantskom krizom, no rezultat te politike je da je njezina konzervativna Kršćansko-demokratska unija (CDU) dobila barem jednog novog člana, 41-godišnjeg izbjeglicu iz Sirije.

“Divim se i njoj i njezinoj politici, za nas je učinila puno”, rekao je Imad Kharma.

Odluka Merkel da otvori granice za milijun izbjeglica i odbijanje da odredi gornju granicu broja migranata u Njemačkoj izazvali su duboke podjele u njezinu političkom bloku i pad popularnosti u anketama.

“Podupirala nas je i sada mi želimo učiniti nešto za nju”, rekao je Kharma koji se nada da će jednog dana upoznati Merkel.

Budući da nije građanin EU-a, Kharma će se zasad morati zadovoljiti statusom vanjskog člana ogranka CDU-a u Grossenhainu kod Dresdena na istoku Njemačke.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.