Južnoafrički su tužitelji sudu podnijeli dokumente u kojima traže da Oscar Pistorius bude osuđen za uvojstvo, samo nekoliko dana prije nego što će slavni paraolimpijac biti pušten iz zatvora. Pistorius je posljednjih deset mjeseci proveo u zatvoru zbog smrti svoje djevojke Reeve Steenkamp, prošle je godine osuđen na pet godina zatvora za ubojstvo iz nehaja.

Olimpijac i dan danas tvrdi kako je mislio da je Steenkamp provalnik. Državni tužitelji traže da se njegova kazna pregleda i pretvori u presudu za ubojstvo, sa minimalnom kaznom zatvora od 15 godina.

 

  • Prema južnoafričkom zakonu, Pistorius može biti uvjetno pušten iz zatvora jer je odležao šestinu svoje kazne. Nakon što izađe iz zatvora, morat će ostatak svoje kazne provesti u kućnom pritvoru.

 

Tijekom izricanja presude prošle godine, sutkinja Thokozile Masipa rekla je kako država nije uspjela dokazati da je Pistorius imao namjeru ubiti kada je pucao. Njegova obrana ima mjesec dana kako bi odgovorila na tužiteljevo traženje nove presude.

Roditelji ubijene Reeve rekli su kako vrijeme koje je Pistorius odslužio nije ni blizu dovoljno zbog uzimanja života.

Komentiraj