TRAGEDIJA U OSIJEKU: Nova saznanja o krvavoj drami

FaH

Istražitelji još nisu utvrdili motiv zbog kojeg je 27-godišnji Saša R. iz Slatine, bodybuilder i diplomirani inženjer računarstva u četvrtak izbo prijatelja i sugrađanina Dalibora M. (31), u njegovu stanu u Osijeku i potom gol skočio u smrt.

Poznanici i susjedi dvojice Slatinčana rekli su nam da su oni dulje vrijeme bili prijatelji te da nisu čuli da je među njima bilo razmirica. Još su nam rekli da se nakon završetka srednje škole i odlaska iz Slatine Saša uvelike promijenio jer je navodno upao o loše društvo. U Slatinu je rijetko dolazio.

Dalibor M., pak, prošlo je ljeto konobario na moru, a u Osijek je stigao nedavno jer je pronašao posao u kafiću i trebao je početi raditi za koji dan. Saša mu se javio prije nekoliko dana zamolivši ga da ga primi u svoj podstanarski stan na kraće vrijeme dok se ne snađe, na što je Dalibor navodno pristao. Što je u četvrtak ujutro krenulo po zlu, nikome nije jasno, a trebali bi rasvijetliti istražiteljima nakon što ispitaju ranjenog Dalibora koji se, nakon što su mu kirurzi sanirali desetak ubodnih rana na prsima i ramenu, oporavlja u osječkoj bolnici i život mu više nije ugrožen kako navodi Jutarnji list.

O zagonetnom događaju koji je šokirao stanare zgrade u Strossmayerovoj 262 i susjedstvu iz osječke su policije iznijeli tek osnovne informacije, no rekli su i da će se provesti i vještačenje zbog sumnje da su i preminuli i ozlijeđeni bili pod utjecajem droga. U krim istragu uključen je i treći mladić, cimer ranjenoga, za kojeg su u policiji rekli samo da je bio u stanu. Nisu iznijeli podatak ni o njegovoj dobi ni o svojstvu koje ima u istrazi pa se može pretpostaviti da je on samo svjedočio nemilim scenama.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je 27-godišnjak došao u stan 31-godišnjeg oštećenika kojega poznaje otprije. Nakon što su se posvađali, 27-godišnjak je 31-godišnjaku zadao više ubodnih rana, no on je ipak uspio izaći iz stana i uputiti se u prizemlje zgrade, gdje mu je naknadno pružena liječnička pomoć. Počinitelj se popeo na krov zgrade i počinio suicid – rekao je Tomislav Gal, šef osječke krim policije.

Na upit mogu li objasniti zašto je čovjek potpuno gol trčao zgradom, Gal je rekao da istražitelji sumnjaju da je počinitelj bio pod utjecajem određenih droga dok je za oštećenika, kad je riječ o narkoticima, rekao da ne može reći ništa dok se ne obavi vještačenje.

Obojica su policajcima poznati otprije po širokom spektru kaznenih djela, među kojima je bilo i nasilničkog ponašanja. U policiji su rekli i da je ranjeni Dalibor uspio izaći iz stana uz pomoć cimera te se liftom spustiti u prizemlje. Kako je tome prethodio sukob koji je na noge digao sve stanare koji su se u to vrijeme nalazili u zgradi, policajci i liječnici Hitne pomoći brzo su stigli na mjesto događaja i odvezli ga na operaciju. Njegov cimer pak sve vrijeme očevida proveo je u policijskom vozilu, a nakon očevida odvezli su ga u zgradu policije da bi dao izjavu o tome što se dogodilo.

Susjedi su ispričali i nevjerojatnu situaciju da je Saša, nakon što je potpuno gol istrčao iz stana, uspio otrgnuti bicikl koji je lancem bio privezan za ogradu stubišta. Potom se trčeći uspeo stubama na peti kat i došao do prozora koji vodi na požarne stepenice i krov. Tamo je sa zida uzeo vatrogasni aparat i prvo je s njime lupao po vratima drugih stanova. Potom se vratio do prozora i razbio ga. Otvoriti ga nije mogao jer je prozor bio zaključan. Nakon što ga je razbio, uspio se provući kroz otvor koji nije širi od pola metra, pri čemu se vjerojatno izrezao po tijelu, a što se može zaključiti i po tragovima zgrušane krvi na limenom krovu, kao i na gromobranu na rubu krova s kojeg se na kraju bacio.

Komentiraj