TAJNI TRANSKRIPTI o tome kako je UDBA vrbovala Šeksa

BORIS ŠČITAR/VEČERNJI LIST/PIXSELL

NACIONAL DONOSI TRANSKRIPTE RAZGOVORA koje je Služba državne sigurnosti vodila s Vladimirom Šeksom tijekom 1983. godine kada su ga pokušali vrbovati da radi za njih, a istovremeno su, prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, provjeravali radi li on za KOS

Slušaj Vlado, ti si ko ona ptica feliks ili kako se zvala što je iz pepela izašla, kao javni tužilac si smijenjen pa si opet uspio da se osamostališ, da otvoriš ovu odvjetničku kancelariju, da postaneš poznat, da te ljudi cijene, opet su se desili problemi, ja vjerujem da ćeš ti opet da staneš na svoje noge.”

TE JE RIJEČI VLADIMIRU ŠEKSU, trenutno najdugovječnijem aktivnom hrvatskom političaru, izgovorio na početku razgovora djelatnik osječkog centra Službe državne sigurnosti Zdravko Pejić koji je s njim 11. travnja 1983. vodio razgovor u Šeksovu odvjetničkom uredu u Osijeku. Bilo je to u vrijeme kad je Šeks očekivao ishod odluke Saveznog suda o sudskoj presudi koju je protiv njega potvrdio Vrhovni sud Hrvatske. Šeks je bio optužen zbog “protudržavne djelatnosti” i bio je pod nadzorom tajnih jugoslavenskih službi odnosno Službe državne sigurnosti, kolokvijalno Udbe. Za nadzor nad Šeksom bio je zadužen Zdravko Pejić koji je s njim periodično obavljao razgovore.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj