Svijet u slici No. #888

  • Uz viku i zvuk zvona gradski glasnik u subotu je ujutro objavio vijest o dolasku na svijet britanske princeze
  • Neredi u američkom gradu Baltimoreu trajali su cijelog prošlog tjedna
  • Prodsvjednici u Milanu zapalili su nekoliko automobila i sukobili se s policijom na demonstracijama koje su pratile otvaranje svjetske izložbe EXPO 2015

 

SLAVLJE U LONDONU

Uz viku i zvuk zvona gradski glasnik u subotu je ujutro objavio vijest o dolasku na svijet novog potomka britanske kraljevske obitelji. Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea rodila je djevojčicu, čime je ispunila želju obitelji da nakon 25 godina dočekaju rođenje princeze koja je zauzela četvrto mjesto u redu za nasljeđivanje engleske krune, iza djeda, oca princa Williama i malenog brata Georgea, koji će uskoro navršiti dvije godine.

FOTO: Chris Jackson/Getty Images
FOTO: Chris Jackson/Getty Images
FOTO: John Stillwell - WPA Pool/Getty Images
FOTO: John Stillwell – WPA Pool/Getty Images
NEREDI U BALTIMOREU

Neredi u američkom gradu Baltimoreu trajali su cijelog prošlog tjedna nakon što je u pritvoru od posljedica premlaćivanja preminuo Afroamerikanac Freddie Gray. U petak je državni tužitelj objavio da će protiv šest policajaca biti podnesena kaznena prijava zbog ubojstva
Graya, a dan poslije u Baltimoreu su izbili novi sukobi između policije i prosvjednika. Policajci su bili prisiljeni upotrijebiti suzavac, pa je nekoliko prosvjednika nakon uhićenja završilo u bolnici.

FOTO: Andrew Burton/Getty Images
FOTO: Andrew Burton/Getty Images
TALIJANI NE ŽELE EXPO

Prodsvjednici u Milanu zapalili su nekoliko automobila i sukobili se s policijom koja je uzvratila suzavcem na demonstracijama koje su pratile otvaranje svjetske izložbe EXPO 2015. Siloviti izgredi izbili su u petak poslije podne na dan otvorenja Svjetske izložbe koju je otvorio talijanski premijer Matteo Renzi. Nešto ranije neki su prosvjednici razbili stakla na zgradi jedne banke i agencije za promet nekretninama te ispisali poruku “Expo=mafija” na restoran McDonald’s, jer je taj lanac brze hrane jedan od partnera EXPO-a.

FOTO: Photoshot
FOTO: Photoshot

Komentiraj