Šuker se nije pojavio na konferenciji, u zadnji tren pred novinare “gurnuo operativca” Kustića

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker trebao se obratiti  javnosti zbog aktualnog stanja u nogometu s obzirom na nedavne presude Zdravku i Zoranu Mamiću, te Damiru Vrbanoviću, ali se u zadnji čas ipak nije pojavio. Pred medije je poslao Marijana Kustića, izvršnog direktora koji operativno vodi Savez.

Šuker je posljednjih nekoliko mjeseci proveo izvan Hrvatske, a kad se vratio, dočekale su ga brojne promjene. Razmontirana je sudačka organizacija, a Damir Vrbanović i Zoran Mamić razriješeni su s funkcija u Nogometnom savezu.

Podsjetimo, početkom ovog tjedna Vrhovni sud donio je pravomoćnu presudu Zdravku i Zoranu Mamiću te Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru za izvlačenje novca iz Dinama što je za posljedicu dovelo do ostavke braće Mamić na sve funkcije u klubu.

“Ne bih rekao da je ugled hrvatskog nogometa narušen zbog Mamića. To je vezano uz Dinamo, ovo je HNS. Postupili smo prema zakonu, poštujemo zakon.

O presudi Mamićima i Vrbanoviću 

“Ne bih rekao da je ugled hrvatskog nogometa narušen zbog Mamića. To je vezano uz Dinamo, ovo je HNS. Postupili smo prema zakonu, poštujemo zakon.

Pričati hoće li nam nedostajati… Svi su zamjenjivi, žao mi je da se to dogodilo, ali svatko odgovara za svoje”, komentirao je Kustić presudu Vrhovnog suda protiv braće Mamić i Damira Vrbanovića. Zoran Mamić je razriješen iz Komisije za natjecanje, a Damir Vrbanović razriješen je s pozicije direktora Saveza.

Žalosti me ako su ove Mamićeve optužbe istinite. Ako je netko nešto počinio, neka odgovara. Kad su optužnice podignute, kazali smo da ćemo poštovati zakon i presude”

Savez šuti o Damiru Vrbanoviću, osuđenom kriminalcu i direktoru Hrvatskog nogometnog saveza

O  Bruni Mariću i Damiru Batiniću

“Batinić je koliko znam i dalje na listi. Žalosti me da Batinić ima mišljenje koje je izrazio u ostavci i žao mi je da ne želi sudjelovati u radu sudačke komisije. Bruno Marić ima našu punu podršku. Ne zanima me tko sudi, želim da pričamo o nogometu nakon sjajnih utakmica koje gledamo u HNL-u”

O Davoru Šukeru

“Ne mogu utjecati na to kako netko komunicira. Davor Šuker je tu i o svemu je obaviješten, on je predsjednik HNS-a. Ja i Šuker bili smo jučer na utakmici Dinama. Trebamo ići na svaku utakmicu. Uspjeh Dinama je ogroman i važan je za sve klubove u HNL-u koji će profitirati od Uefine nagrade. HNS-ova obitelj je jedinstvena, uvijek smo jedinstveni. Šuker će biti dostupan, imat ćete ga na dispoziciji. Ne osjeća se najbolje, već sinoć mi se požalio. Nije bilo korektno da otkazujemo presicu pet do dvanaest.”

Komentiraj