stier
Hina Dario GRZELJ

STIER ‘Očekujem da će se na jesen krenuti u izradu novog Statuta HDZ-a’

Politički tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier rekao je u ponedjeljak kako očekuje da će stranka na jesen krenuti u izradu novog stranačkog Statuta nakon što Predsjedništvo i druga tijela HDZ-a o tome donesu odluku.

“Formalna odluka se tek treba donijeti. O tome će odlučiti Predsjedništvo HDZ-a”, rekao je Stier u ponedjeljak u kraćoj izjavi za Hinu.

Dodao je i da će se tek nakon toga oformiti radna skupina koja će odlučiti hoće li se ići u izradu novog Statuta ili ne. “Ideja je ići s tim, a opseg će se vidjeti”, dodao je.

Davor Ivo Stier novinarima je u lipnju potvrdio da će raditi na promjeni Statuta HDZ-a kako  bi se načelo “jedan član, jedan glas” uvelo za izbor svih dužnosnika na svim razinama u stranci. Stier je tada u Luxembourgu, gdje je posljednji put nastupio kao ministar vanjskih i europskih poslova nakon ostavke na tu funkciju, najavio da će kao saborski zastupnik i politički tajnik nastaviti raditi na jačanju demokršćanskih vrijednosti u stranci i na uvođenju načela jedan član, jedan glas za sve dužnosnike na svim razinama u stranci.

“Naravno da ostajem u HDZ-u i da ću raditi na implementaciji onoga što smo prije godinu dana obećali kada smo išli na unutarstranačke izbore – proširivanje načela jedan član, jedan glas, koji se sada koristi za izbor čelne osobe stranke ili stranačkih organizacija na županijskoj i gradskoj razini, da se on proširi na sve dužnosnike na svim razinama i na tome ćemo raditi”, rekao je tada Stier.

Ideja političkog tajnika HDZ-a za demokratizacijom stranke i uvođenjem načela “jedan član – jedan glas” prilikom izbora stranačkih dužnosnika na svim razinama nije nova jer je o njoj već pisao u svojoj knjizi “Nova hrvatska paradigma”.

Komentiraj